Nemzetközi foci

Futács Márkó gólt lőtt a Sopronnak

Hétfői gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó honfitársaink teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a hétfői mérkőzésekről olvashatnak.

Stieber Zoltán csapata, a német élvonal rajtjára készülő Hamburger SV 2-1-ra győzött a török Akhisar Belediye elleni felkészülési mérkőzésen. Honfitársunk kezdő volt és egy félidőt játszott.

A Ferencváros korábbi edzője, Ricardo Moniz bemutatkozott a német másodosztályú 1860 München kispadján. Király Gábor a holland trénertől is bizalmat kapott, ő védett a Kaiserslautern ellen, és a Fraditól távozó brazil Leonardo is végigjátszott a meccset. A müncheniek a huszadik percben emberelőnybe kerültek, majd két gólt szereztek, végül mégis 3-2-re kikaptak.

A Kovács Zoltánt nemrég szerződtető Dinamo Bucuresti már a hatodik percben emberelőnybe került az Universitatea Cluj otthonában az élvonal második fordulójában, de végül csak 3-2-re tudott győzni. A magyar kapus nem került be a keretbe.

A román élvonal második fordulójában Bőle Lukács együttese, a CSMS Iasi ötven percen keresztül emberhátrányban futballozott a Gaz Metan Medias otthonában, mégis gól nélküli döntetlent ért el. A Kaposvárról igazolt játékos nem került be a keretbe.

A feröeri élvonalban Turi Géza csapata, a Víkingur Gota 2-2-t játszott a Fuglafjordur otthonában. A magyar kapus klubja 16 mérkőzés után a harmadik helyen áll.

Futács Márkó török együttese, a Mersin Idman Yurdu 3-1-re győzött az NB II-es Soproni VSE elleni, bécsi edzőmeccsen. Klubja honlapjának tudósítása szerint a találkozó első gólját éppen honfitársunk szerezte, szabadrúgásból! Kezdő volt, és egy félidőt töltött a pályán.

Olvasói sztorik