Nemzetközi foci

Tőzsér gólpasszt adott, Bogdán nem játszott

Szombati gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Ezúttal a szombati meccsekről olvashatnak:

A kínai élvonalban alsóházi rangadót rendeztek: a Csangcsun Jataj a közvetlen riválisnak számító Dalian Aerbin csapatát látta vendégül a 19. fordulóban. Huszti Szabolcs együttese hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott, amellyel nem lehet elégedett, hiszen a vendégek a hosszabbítás pillanataiban egyenlítettek. A magyar légiós a kezdőcsapatban kapott lehetőséget és végigjátszotta a meccset.

Pintér Ádám új csapata, a Levadiakosz 2-0-ra kikapott a szintén görög Panioniosz elleni felkészülési mérkőzésen.

Kovács Péter együttese, a norvég címvédő Strömsgodset az Odd Grenland ellen vívott rangadót, de idegenben 1-0-ra kikapott a 19. fordulóban. Honfitársunk már a keretbe sem került be, úgy látszik, kegyvesztetté vált. Klubja lassacskán búcsút inthet a címvédésnek, és már a második helytől is négy pontra van…

A finn élvonalban szereplő Inter Turku a Seinäjoen Jalkapallokerho csapatával játszott. A két együttes az elmúlt hétvégén is összemérte tudását, akkor a Turku idegenben 2-2-es döntetlent ért el. Gruborovics Tamás csapata most hazai pályán is egy pontot szerzett (1-1), a középpályást a 67. percben cserélték be.

A német Hoffenheim felkészülési meccset játszott az olasz Genoa ellen. A mérkőzésen 1-1-es döntetlen született, Szalai Ádám kezdett, és 65 percet töltött a pályán.

Az angol másodosztály első fordulójában magyar rangadót rendeztek: a Watford 3-0-ra győzött a Bolton Wanderers ellen. Tőzsér Dániel a hazai csapatban kezdőként szerepelt és végig a pályán volt, egy gólpassz fűződik a nevéhez. A másik oldalon Bogdán Ádámnak a vereség mellett egy oka lehet a szomorúságra az is, hogy csupán a cserepadról nézte végig a találkozót.

Bajner Bálint tétmeccsen is bemutatkozott az Ipswich Town csapatában, amely 2-1-re legyőzte az élvonaltól tavasszal búcsúzó Fulham együttesét az angol másodosztály első fordulójában. A magyar csatárt a szönet előtt egy perccel lecserélték.

A holland első osztályban Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapata, a Heerenveen a Dordrecht elleni 2-1-es hazai vereséggel kezdte a szezont. Mindkét magyar játékos a kispadon ült, de egyikük sem állhatott be. Babos Gábor csapata, a NAC Breda hazai pályán 1-1-et játszott az Excelsiort ellen, a magyar kapus a kispadról nézte végig a meccset.

Az osztrák élvonalban Simon Attila csapata, a három forduló után százszázalékos Wolfsberger AC az SCR Altach vendége volt a negyedik körben, és ezúttal is győzött (2-1). A magyar csatár a 76. percben lépett pályára csereként.

A román bajnokságban Kovács Zoltán eddig nem jutott szóhoz a Dinamo Bucuresti színeiben. Csapata szombaton az ASA Targu Mures együttesét fogadta, honfitársunk a kispadról nézte végig az 1-1-es találkozót.

Olvasói sztorik