Nemzetközi foci

Szalai Ádám klubot váltott

Megtörtént az egy nappal korábban beharangozott átigazolás: a Schalke csapatát elhagyó csatár a Hoffenheim színeiben folytatja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Helyesnek bizonyult a Bild csütörtöki értesülése: Szalai Ádám távozott a Schalkétól, és 2018. június 30-ig a szintén német első osztályú Hoffenheim játékosa lett – ezt új klubja honlapja is megerősíti.

– Ádám képességeivel nagyszerűen illik a játékstílusunkba – mondta Alexander Rosen, a Hoffenheim sportigazgatója.

A Bundesligában az FSV Mainz 05 és az FC Schalke 04 után a Hoffenheim a harmadik állomáshelye honfitársunknak. Eddig 107 meccsen 28 gólt szerzett.

– Tetszik a csapat támadójátéka és energikussága, valamint a mentalitása és karaktere. A Hoffenheim volt számomra az elsődleges opció a váltás esetén – szögezte le Szalai.

A Schalke honlapjának cikkébenaz áll: a két klub megállapodott, hogy a váltás részleteit nem hozzák nyilvánosságra, a német hírügynökség ugyanakkor úgy tudja, hogy a 26 éves támadó hatmillió eurójába (1,8 milliárd forint) került a Hoffenheimnek. Szalai tavaly nyáron, 8,5 millió euróért (2,6 milliárd forint) került a Schalkéhoz.

– Ádám nem volt könnyű helyzetben, mert több játéklehetőségre van szüksége, mint az elmúlt szezonban. Nálunk nem mindig léphetett pályára, de volt néhány nagyon fontos mérkőzése. Sok sikert kívánunk neki – mondta Horst Heldt sportigazgató.

Olvasói sztorik