NB I

Dzsudzsák Balázsnak hiányzik Szalai Ádám

A Dinamo Moszkva szélsője elmondta: szerinte nagy esély előtt áll a magyar válogatott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn ismét összegyűlt a magyar válogatott kerete, hiszen a csapat vasárnap, az Észak-Írország elleni, hazai mérkőzéssel megkezdi szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Pintér Attila 28 embert hívott be a bő keretbe, közülük csak Korcsmár Zsolt nincs még Telkiben, mert ő hétfő este bajnoki meccset játszik a német másodosztályban.

A hétfő délutáni sajtótájékoztatón Dzsudzsák Balázs elmondta, nagyon hiányzik a játékosoknak Szalai Ádám, akit továbbra sem hívott be Pintér Attila szövetségi kapitány. Az orosz Dinamo Moszkva szélső középpályása hozzátette: örömmel látja a Videoton magyar játékosainak remek szereplését.

Gerától szaltókat vár

Az a legfontosabb, hogy vasárnap begyűjtsük a három pontot, ez nagyon fontos a következő mérkőzések szempontjából is, illetve az első benyomás, az első meccs mindig a legfontosabb – kezdte Dzsudzsák Balázs. – Nyáron volt egy hosszabb összetartásunk, amikor nagyobb létszámban együtt lehettünk. Akkor elmondta a kapitány, mit szeretne megvalósítani, mit szeretne látni. Ahogy hallom, az itthon játszók is összejöttek, és az összetartások során is gyakorolták, amit szeretne viszontlátni. A keretet is próbálta úgy összeállítani, hogy kevesebb legyen az új ember. Nagyon remélem, sikeresen vesszük ezt a mérkőzést, és utána még több időnk lesz, hogy elsajátítsuk az új stílust.

Nagyon örülök Juhász Roland és Gera Zoltán visszatérésének, Szalai Ádám viszont mindenképpen hiányzik. A kapitány szíve joga eldönteni, kit hív be, de mi hiányoljuk, és remélem, hamarosan újra itt lesz köztük. Gera Zoltántól szaltókat várok, ami azt jelenti, hogy gólt rúgott, ahogy mostanában teszi. Csak jókat hallok róla, nagyon örülök, hogy visszatért, és húzóember a Ferencvárosban.

Fontos a jó kezdés

Az átszervezés és a sorsolás után is mondtam: jogosan várhatjuk el magunktól ennél a megemelt létszámnál, hogy ott legyünk az Európa-bajnokságon. Most, vagy soha! Nagy esély van előttünk, szerintem. Ha valamit szeretnénk a labdarúgásban, akkor ott kell lennünk. Örülök, és nagyon várom a vasárnapot, hogy elkezdődjön a sorozat, fontos lenne győzelemmel indulnunk.

Nem úgy kell megközelíteni, hogy a magyar bajnokság kellően erős-e ahhoz, hogy akár a vasárnapi mérkőzést be tudjuk húzni. Jó látni, hogy azok a játékosok, akik korábban a keret tagjai voltak, de nem mindig hozták a csúcsformát, most szárnyalnak. Kovács Istvánra, Juhász Rolandra, Gyurcsó Ádámra, Gera Zoltánra gondolok. Mostanság mindenki játszik a magyar bajnokságban ebből a tizenkilenc emberből, ez eddig nem mindenkiről volt elmondható. Saját magamról tudom, milyen, ha folyamatosan játszik valaki, az teljesen megváltoztatja az embert. A fehérváriakra nem mindig volt igaz, hogy tele vannak önbizalommal, most viszont öröm rájuk nézni, és öröm látni, mennyire jól játszanak a klubcsapatukban – mondta végül Dzsudzsák Balázs.

Olvasói sztorik