NB I

Nem lesz szervezett szurkolás

A magyar csapat Észak-Írország ellen mutatkozik be az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Már több mint 8000 jegy elkelt a magyar válogatott első Európa-bajnoki selejtezőjére, a Groupama Arénában szeptember 7-én 18 órától sorra kerülő, északírek elleni mérkőzésre a magyar szövetség (MLSZ) keddi tájékoztatása szerint.

A belépők 3200 és 11 ezer forint közötti összegbe kerülnek, de a vasárnapig megvásárolt jegyekre húszszázalékos kedvezményt biztosít az MLSZ. Ez azt jelenti, hogy addig a legolcsóbb belépőkért 2560, a legdrágábbakért pedig 8800 forintot kell fizetni. A találkozóra szóló jegyek megvásárlásához még nem szükséges klubkártyával rendelkezniük a szurkolóknak – írja az MTI.

A magyar válogatott szervezett szurkolótábora, a Carpathian Brigade közleménye:

„Pár hét múlva Észak-Írország válogatottját fogadjuk az új ferencvárosi stadionban. Az év elején még nagyszabású tervekkel készültünk erre a meccsre. Az elmúlt hónapok történései miatt azonban az alábbi döntést hoztuk: úgy érezzük, hogy nem lenne korrekt, ha a mi zászlóink, látványaink, dalaink avatnák fel az új stadiont, miközben a ferencvárosi csoportok kiszorultak arról a lelátótól, ami elviekben nekik készült, arról a lelátóról, amit normális esetben nekik kellett volna felavatniuk. Éppen ezért, szolidaritásunk jeléül csoportunk részéről szervezett szurkolás nem lesz a mérkőzés alatt. Csoportunk a C1-es szektorban foglal majd helyet. Akik szolidaritásukat velünk együtt szeretnék kimutatni és jelezni, hogy a szurkolók kriminalizálása rossz irány csatlakozzanak hozzánk, természetesen fehér pólókban.”

Olvasói sztorik