NB I

Dárdai: az egész ország megérdemelte ezt a klassz eredményt

Dzsudzsák Balázs reméli, hogy ezzel a megérdemelt döntetlennel kijavították a tavalyi hibájukat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott 1-1-et játszott Romániában az Európa-bajnoki selejtező második fordulójában. A felfokozott hangulatú találkozó első félidejének végén a románok szerezték vezetést, de a második játékrészt végig uralta a magyar csapat, és Dzsudzsák Balázs szabadrúgásból kiegyenlített. Dárdai Pál szövetségi kapitány a lefújást után a következőket nyilatkozta:

– Azt szokták mondani, hogy idegenben jó a döntetlen. Egyetért?
– Igen, főleg egy ilyen második félidő után – kezdte Dárdai Pál. – A srácok nagyot küzdöttek, nagyot hajtottak. A tervezett cserék abszolút bejöttek. Gera Zoltán magas színvonalon játszott, de tudtuk, hogy ennyit bír. Az egész ország megérdemelte, hogy nagy hajtással egy ilyen klassz eredményt érjünk el, a szurkolók nagyon boldogok. Üdvözlöm a feleségemet és édesapámat.

– Az első játékrészben a románok domináltak, és lélektanilag nagyon rosszkor jött a bekapott gól is. Mi hangzott el a félidőben?
– Egy kicsit átvariáltam a csapatot, és megmondtam, hogy nyugodjanak meg, most már megkaptuk a gólt. Néhány pozícióban csináltunk cserét, Dzsudzsák oldalváltásai miatt lehet, hogy kicsit megkeveredtek a románok. Megkaptuk a gólt, és megnyugodott az egész csapat. Rosszul kezdtünk megint, az első öt-nyolc perc nem volt jó, és a románok nem emberfórba rúgtak gólt. Minden úgy ment, ahogy elterveztük, és érdekes, hogy nem tudtuk lelopni a mélységi passzokat.

– Az egyenlítő gólunk után úgy tűnt, hogy megzavarodtak a románok, és akár meg is lehetett volna fordítani a meccset…
– Elmondtam a srácoknak is, ha a meccs végén akceptálod a döntetlent, akkor te tudsz nyerni. Ők türelmetlenek voltak, mi türelmesek maradtunk, és megvolt a tervezett sansz. Úgy gondolom, hogy megérdemelt a döntetlen, és most a nehezebb feladat, a két következő mérkőzés. Öt-hét pontot terveztem, a következőt be kell húzni. Ki kell pihenni ezt a meccset. Hiába játszott jól egy játékos, nem fog tudni játszani. Nagyon kevés a pihenő, ezt a stábnak össze kell hoznia. Örülök azonban, hogy ilyen stábbal dolgozhatok, dicséret illeti őket is, mert ez a pont fontos volt Magyarországnak. Ma még ünnepeljenek a fiúk, érezzék jól magukat, de vigyázzanak, hogy hol a határ, mert nagyon fontos mérkőzésünk van kedden – mondta végül Dárdai Pál.

Kis szerencsével nyerhettük volna

Az egyenlítőgól szerzője, a magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs úgy érzi, hogy megérdemelt döntetlen született, és reméli, hogy ezzel kijavították a tavalyi hibát.

– Az utolsó percben ajtó-ablak helyzete volt Nikolicsnak, és pár centin múlott az, hogy még nagyobb örömet szerezzünk, még nagyobb dolgoz hajtsunk végre – kezdte Dzsudzsák Balázs. – Természetesen nem vagyunk elégedetlenek, kihoztuk a maximumot ebből az öt napból. Egy teljesen új közeggel, felfogással, stábbal a legnagyobb rivális ellen úgy játszottunk a második félidőben, ahogy kell, és ahogy megbeszéltük. Nem volt helyzetük, nem tudtak mögénk kerülni, sőt, uraltuk a középpályát. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik megtették ezt a túrát, és remélem, hogy otthon is büszkék ránk.

– Mi volt az oka a két félidő közötti hatalmas kontrasztnak?
– Az elején hazai csapat révén a románok szerették volna minél hamarabb feltörni a védekezésünket. Negyvennégy percig ha nem is jól, de szervezetten játszottunk. Aztán sajnos egyszer hibáztunk, kihagytunk, és ezt kihasználták. Nem igazán mertünk bátran előremenni, valamiért picit akadott a támadójátékunk. Könnyen eladtuk a megszerzett labdákat, pedig lehetett volna lehetőségünk. A második félidőben semmi extra nem történt, mindenki nyugodt volt a szünetben. Mindenki látta azt, hogy a románok nem jobbak ezen a mérkőzésen, és hinnünk kellett abban, hogy jó játékosok vagyunk. Megtudtuk csinálni az egy-egyeket, és mögéjük tudtunk kerülni. A végén pedig tényleg csak a szerencsén múlott, hogy nem tudtuk megnyerni ezt a meccset. Kezdésnek a legnagyobb rivális otthonában nem kell szégyenkeznünk, és remélem, hogy kijavítottuk a tavalyi hibát – nyilatkozta Dzsudzsák.

Olvasói sztorik