NB I

Türelmes, okos játék kell a finnek ellen

Simon Krisztián szerint jó lenne, ha a magyar válogatott továbbjutást érő helyen telelne a csoportjában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pintér Attila szövetségi kapitányi időszakában került be a válogatott keretébe az Újpest támadó középpályása, Simon Krisztián, de Dárdai Pál is komolyan számol vele, ráadásul nem csak a megszokott posztján. A 23 éves játékos október közepén Románia és Feröer ellen is pályára és a finnek elleni, pénteki Európa-bajnoki selejtezőt felvezető hétfői sajtótájékoztatón úgy vélekedett, hogy egyik meccsen sem vallott szégyen.

– Úgy gondolom, sokakat meglepett, hogy a kapitány jobbhátvédként számolt velem, de a románok ellen szélsőként, az eredeti posztomon számított rám, azt kérte, hogy lépjek be bátran a támadásokba, húzzam meg a szélét. Úgy gondolom, nem vallottam szégyent. Aztán a Feröer elleni meccsen nem a pozíciómban játszottam, de szerintem azt is meg tudtam oldani. Nagyon pozitívan értékelem azt a tíz napot – kezdte Simon Krisztián.

A mieink hétfő délelőtt túlestek az aktuális ellenféllel kapcsolatos videóelemzésen. A látottak alapján az újpesti játékos nehéz meccsre számít, de mindenképpen győzelmet remél.

– Nagyon feldobott, hogy számít rám a kapitány, ez tényleg nagy önbizalmat adott számomra. Nagyon pozitívan jöttünk ki ebből a két mérkőzésből, úgyhogy jó volt a részese lenni ennek. Nyilván most is számít rám, azért hívott be, úgyhogy bizakodó vagyok. A videóelemzés alapján tényleg nehéz dolgunk lesz a finnek ellen, de hazai pályán csak az lehet a célunk, hogy nyerjünk. Jó lenne továbbjutást érő helyen telelni. Jó csapat a finn, de türelmes, okos játékkal sikeresek lehetünk.

Továbbra is tartaná a jó formát

Amióta Kalmár Zsolt idén nyáron Győrből a német másodosztályú RB Leipzig csapatába igazolt, némileg eltűnt a szemünk elől, csak annyit látunk, hogy egyelőre nem tudja beverekedni magát a kezdőcsapatba. A fiatal középpályás a hétfői sajtótájékoztatón pozitívumokról számolt be.

– Nagyon jól érzem magam Lipcsében, az első két hét volt szokatlan, megszokni a környezetet és az új társaságot. Ebben nagyon sokat segített pályán kívül és pályán belül is Bódog Tamás, neki nagyon sokat köszönhetek. Úgy érzem, a filozófiát egyre jobban el tudom sajátítani, és egyre jobb formába kerülök, egyre több önbizalommal rendelkezem. A legutóbbi meccsen is beálltam fél órára, szerintem jól is ment a játék, ezt a formát szeretném tartani a továbbiakban – mondta Kalmár Zsolt.

Olvasói sztorik