NB I

Fogadhatunk a következő kapitányra

Jelenleg Mirko Slomka, Huub Stevens, Dárdai Pál a sorrend az egyik legjelentősebb irodánál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az unibet.com oldalon külön fogadási piacot nyitottak a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztja kapcsán. Nem kis meglepetésre a fogadóiroda első helyén a Hamburg kispadjáról nemrég felállított Mirko Slomka áll.

Ki lesz a magyar válogatott szövetségi kapitánya 2015. március 29-én? – így szól az Unibet kérdése, azaz a világ egyik legnagyobb fogadóirodájánál fogadhatunk arra, vajon ki lesz a nemzeti csapat következő szövetségi kapitánya.

Mint ismert, a múlt héten az MLSZ elnöke sajtótájékoztató keretein belül bejelentette, hogy nyolc hónap után menesztették a kispadról Pintér Attilát, helyét pedig ideiglenesen a német Hertha BSC utánpótlásedzője, Dárdai Pál veszi át. Az egykori válogatott középpályás megbízatása csupán három mérkőzésre – Románia, Feröer-szigetek és Finnország elleni meccsekre – szól, a szövetségnek tehát most lesz néhány „nyugodt” hete, hogy megkeresse az ideális jelöltet.

Csányi Sándor elnök az ominózus sajtótájékoztatón elárulta, elsősorban külföldi kapitányban gondolkodnak, ám ez nem jelenti azt, hogy magyar szakember nem jöhet szóba. Az elnök szerint már most is akad öt-hat olyan jelölt, aki alkalmas lehet a posztra, akinek a szakmai elképzelései összeegyeztethetőek az MLSZ elvárásaival is. Az szinte biztos, hogy Bölöni László nem lesz a magyar válogatott kapitánya, hiszen erről maga az elnök beszélt.

Az Unibet fogadóiroda 15 fős listát tett közzé, amin külföldi és magyar szakemberek is helyet kaptak. Némi meglepetésre az első helyen a Hamburg kispadjáról múlt héten menesztett Mirko Slomka áll, aki korábban a Schalke és a Hannover szakmai munkájáért is felelt, de válogatott élén korábban még nem dolgozott, ez pedig külföldi szakember esetében szinte biztosan kötelező feltétel lesz.

A második helyen a holland Huub Stevens következik, aki jelenleg szintén munkanélküli, ám rá is igaz, hogy válogatottat korábban még nem irányított. Ellene szólhat még, hogy sztáredző lévén igen magas fizetési igényekkel állhat elő, ugyanakkor kétségtelen, hogy személyében egy igazi világsztár irányítani a csapatot.

Az Unibet szorzói szerint jó esély van rá, hogy Dárdai Pál ne csak erre a három meccsre vállalja a munkát. Kétségtelen, hogy ennek sokan örülnének – akár még az MLSZ szakmai bizottságában ülők is –, ám ne feledjük, hogy ő a Hertha utánpótlásának egyik meghatározó szakembere, akinek ráadásul még rengeteg tapasztalatot kell szereznie, így karrierje szempontjából sokkal ideálisabb választásnak tűnik, hogy Berlinben folytassa a munkát.

A 15 fős lista többi jelöltje már több mint tízszeres szorzóval rendelkezik, vagyis a fogadóirodánál sem gondolják komolyan, hogy közülük kerülne ki a befutó. Megtalálható a listán az ex-kapitány Lothar Matthäus, a tavaly a Fradival is szóba hozott – állítólag alkoholproblémákkal küzdő – norvég Trond Sollied, a portugál válogatott éléről nemrég távozott Paulo Bento vagy legutóbb az íreknél dolgozó Giovanni Trapattoni. A magyarok közül az U19-válogatottat dirigáló Mészöly Géza, a Győrben tevékenykedő Horváth Ferenc, valamint az MTK-nál a háttérben munkálkodó László Csaba a legesélyesebb – írja a hatharom.com.

Olvasói sztorik