Hírek

A nap híre: fogadjunk a kapitányra?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a hétfői nap híre, miszerint az egyik legnagyobb nemzetközi fogadóiroda, az Unibet kínálatában néhány napja feltűnt a magyar válogatott szövetségi kapitányának személyére vonatkozó fogadás:

A balul sikerült bukaresti világbajnoki selejtező után alaposan lehúzták a keresztvizet mindenkiről. Volt cirkusz, Dzsudzsák nyilatkozata, Egervári sajnálkozása, és állítólag volt raport is, bár erről nem tudjuk, hogy igaz-e. A média azonnal boncolgatni kezdte a helyzetet, hiszen ez a dolga.

A fogadóirodák tétlapján manapság már olyasmi is szerepel, hogy egy meccsen hány bedobás, vagy hány sárga lap lesz, de az már a legalja, hogy a következő szövetségi kapitány személyére is lehet fogadni. Ez jó játéknak tűnik, de ennél azért mélyebb a dolog.

A romániai kudarc után eltelt néhány nap, az észtek beleszaladtak egy ötösbe Budapesten, de akit ez mégsem szórakoztatott annyira, és átkapcsolt a másik csatornára, láthatta, hogy a törökök verik a románokat, tehát majdnem minden happy lett. A magyar olyan, hogy vagy temet, vagy ujjong, nincs középút. A bukaresti vereség után sem azt boncolgatták, mit lehet kihozni a hátralévő három fordulóból, a többség inkább menesztette a kapitányt és száműzte a játékosokat.

Kedd este ismét változott a helyzet, hiszen újra a második helyen van a válogatott, Egervári ismét ezzel takarózhat. Persze, a közvélemény nehezen bocsátja meg azt a román mérkőzést, feledni pedig nem is nagyon lehet.

Nagy kérdés, milyen lesz a hollandok hozzáállása a mieink elleni meccshez. Lehet, hogy nagyon motiváltan játszanak majd, hiszen az lesz az utolsó meccsük a selejtezősorozatban, és mondjuk hatvanezer ember előtt szerepelhetnek. Louis van Gaal egyébként is elég morcos lehet, ha a magyarokról van szó, hiszen idehaza eléggé lehúzták a legutóbbi meccs után. Mivel toronymagasan vezetik a csoportot, nem elképzelhetetlen, hogy betesz négy újoncot, aki bizonyára nagyon odateszik majd magukat.

A selejtezősorozat végéig Paulo Sousára vagy Egervári Sándorra fogadni nem több, mint jó játék. A hátralévő két mérkőzést meg kell várni. Utána pedig az magyar labdarúgás irányítóinak mérlegelnie kell, hogy tényleg fejlődött-e a válogatott a mostani kapitány irányításával, motivált-e a csapat, van-e helyette jobb ember, illetve Sousa tényleg képben van-e.

Egy biztos: ha marad a mostani kapitány, akkor is sok változásra van szükség.

Olvasói sztorik