NB I

Ezúttal is többmilliós büntetések

A Diósgyőrt, a Ferencvárost, az Újpestet, a Videotont, a Debrecent, sőt NB III-as klubokat is megbírságolt a szövetség.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága június 3-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Windecker József (Paks) 1, Fehér Zoltán (Haladás) 1, Marko Vukaszovics (Kecskemét) 2 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Vukaszovics a Puskás Akadémia elleni bajnoki mérkőzésen becsúszva, stoplival vádlin rúgta ellenfelét, ezért a játékvezető kiállította.

A PMFC-t, mivel a Márton Gábor edzővel kapcsolatos, megállapodás szerinti pénzügyi kötelezettségét az előírt határidőben nem teljesítette, 100 ezer forintos pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A Videoton–Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók rasszista megnyilvánulása és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt a Videoton FC-t, mint visszaesőt 300 ezer forint, a Diósgyőrt, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A Videoton szurkolói becsmérlő, kirekesztő és hátrányosan megkülönböztető magatartást tanúsítottak, amikor a mérkőzés 38. percében három alkalommal is egy másik államot illetek trágár kifejezésekkel. A hazai szektorokból ezen kívül is több alkalommal hangzottak el megbotránkoztató rigmusok. A DVTK szurkolói a mérkőzés alatt több alkalommal megbotránkoztató magatartást tanúsítottak, azzal, hogy jól hallhatóan, hosszabb ideig skandáltak trágár rigmusokat.

A bizottság súlyosbító körülményként értékelte mindkét sportszervezet vonatkozásában, hogy szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt visszaesőnek minősülnek. A bizottság döntése meghozatalánál figyelembe vette még azt is, hogy a most folyó bajnokságban ezt megelőzően a szurkolók rendzavarásai miatt a Fehérvár FC Kft. sportszervezettel szemben összesen tíz, a Diósgyőr FC Kft. sportszervezettel szemben összesen nyolc mérkőzéssel kapcsolatban folytatott le fegyelmi eljárást és hozott elmarasztaló határozatokat.

Enyhítő körülményként értékelték, hogy a hazai és a vendégszurkolók részéről történt fenti szurkolói megnyilvánulások alkalmával a hangosbemondón keresztül minden esetben figyelmeztetés hangzott el a rendező Fehérvár FC Kft. sportszervezet részéről.

A Debrecen–Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközök bevitele és használata miatt a Debrecent, mint visszaesőt 400 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A stadionba történő beléptetéskor végrehajtott ruházat- és csomagátvizsgálás nem volt hatékony, mert a hazai szurkolók a stadion területére jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközt tudtak bevinni. A hazai szurkolók a stadion területére bevitt pirotechnikai eszközöket több alkalommal használták is. Súlyosbító körülményként értékelték, hogy a DVSC szurkolóinak pirotechnikai eszközök bevitele és használata miatt visszaesőnek minősül. A bizottság döntése meghozatalánál figyelembe vette, hogy a most folyó bajnokságban ezt megelőzően a sportszervezet szurkolóinak pirotechnikai eszközök bevitele és használata miatt összesen négy mérkőzéssel kapcsolatban folytatott le fegyelmi eljárást és hozott elmarasztaló határozatokat. Enyhítő körülményként értékelték, hogy a pirotechnikai eszköz játéktérre történt bedobása alkalmával azonnal intézkedtek az eszköz eloltásáról.

Az FTC–Paks mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközök bevitele és használata, valamint megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt az FTC-t, mint visszaesőt 500 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A stadionba történő beléptetéskor végrehajtott ruházat- és csomag átvizsgálás ellenére a hazai szurkolótábor tagjai a stadion területére jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközöket tudtak bevinni, amelyeket a mérkőzés alatt használtak is. A ferencvárosi szurkolók a mérkőzés során többször megbotránkoztató – legtöbbször az Újpestet gyalázó – rigmusokat skandáltak. Súlyosbító körülményként értékelték, hogy a sportszervezet szurkolóinak pirotechnikai eszközök bevitele és használata, valamint megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt visszaesőnek minősül. A döntés meghozatalánál figyelembe vették, hogy a most folyó bajnokságban ezt megelőzően a Ferencváros szurkolóinak rendzavarásai miatt összesen 17 mérkőzéssel kapcsolatban folytatott le fegyelmi eljárást és hozott elmarasztaló határozatokat. Enyhítő körülményként értékelték, hogy a hazai szurkolók részéről történt fenti szurkolói megnyilvánulások alkalmával a hangosbemondón keresztül figyelmeztetés hangzott el. Enyhítő körülményként értékelték még azt is, hogy a pirotechnikai eszközök játéktérre történt bedobása alkalmával azonnal intézkedtek az eszközök eloltásáról.

Magyar Kupa

Az Újpest–Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban az újpesti szurkolók kirekesztő megnyilvánulása és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása, valamint nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszköz bevitele és használata miatt az Újpestet, mint visszaesőt 500 ezer forint, a diósgyőri szurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása, valamint nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszköz bevitele és használata miatt a Diósgyőrt 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A bizottság az Újpest 1885 Futball Kft. sportszervezet vonatkozásában súlyosbító körülményként értékelte, hogy a Magyar Kupa-sorozatban szurkolóinak pirotechnikai eszközök bevitele és használata, valamint megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt visszaesőnek minősül. A döntés meghozatalánál figyelembe vették, hogy az idei kupasorozatban ezt megelőzően az Újpest 1885 Futball Kft. sportszervezettel szemben hat (ebből egy esetben szurkolói rasszista megnyilvánulása miatt is), míg a Diósgyőr FC Kft. sportszervezettel szemben két esetben folytatott le fegyelmi eljárást és hozott jogerősen elmarasztaló határozatot.

NB II

Pákai Gergő (Ajka) 4 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert a játékvezető személyére durván sértő kifejezést használt, majd a kiállítás után a durván sértő kifejezést többször megismételte.

Belényesi Miklós (Balmazújváros) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

Jovánczai Zoltán (Budaörs) 4 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt. A labdarúgó visszaesőnek minősült ebben a fegyelmi vétségben.

Illés Dániel (Baja) 3 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert gólhelyzetben lévő ellenfelét buktatta. A labdarúgó visszaesőnek minősül ebben a fegyelmi vétségben. Micskó Márk (Szekszárd), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt 3 felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Pap Milán (Szekszárd), mint visszaeső, mert gólhelyzetben lévő ellenfelét buktatta 3 mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Bonica Sebastian (ESMTK) 1, Kecse Milán (Bölcske) 1, Németh Zsolt (Maglód) 1, Varga Tamás (Fehérvár) 1, Márton Dávid (RKSK) 1, Tóth Márton (Dabas) 1, Csilus Tamás (FTC) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Kajli Zoltán sportszakember (Monor) írásbeli megrovásban részesült.

A Komló ellen Vas László edzővel szembeni pénzügyi tartozás miatt elrendelt fegyelmi eljárást megszüntették. A Dorog–BKV mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók rendzavarásai (játéktérre futás, a játékvezető inzultálása, a 2. számú asszisztens dobálása) miatt a Dorogot, mint visszaesőt, 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték. A Bölcske–Orosháza mérkőzéssel kapcsolatban, a Bölcskét, mint visszaesőt, 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, mert a hazai szurkolók inzultálták a levonuló játékvezetőket.

Teremlabdarúgás

A Berettyóújfalu – Rába ETO mérkőzéssel kapcsolatban a hangosító berendezés nem előírásszerű működtetéséért és a hazai szurkolók rendzavarásáért (játéktérre dobtak egy teli műanyag sörös poharat és e miatt mintegy négy percig állt a játék) az MVFC-t 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik