NB I

Ismét milliókat kaszál az MLSZ

A szövetség hat bajnoki- és kupamérkőzéssel kapcsolatban szabott ki súlyos pénzbüntetést.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága május 13-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Csizmadia Csaba (Lombard) 1, Pierre Emanuel Mbemba (Kaposvár), mint visszaeső 2 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Kaposvár–Pécs mérkőzéssel kapcsolatban a vendégszurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt a Pécset 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A Paks–Kecskemét mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok miatt a Paksot írásbeli figyelmeztetésben részesítették, a vendégszurkolók pirotechnikai eszköz bevitele és használata, tárgy bedobálása miatt a Kecskemétet a soron következő idegenbeli NB I-es bajnoki mérkőzésén szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségei viselésére kötelezték.

A stadionban nem volt megfelelő a csomag és a ruházat átvizsgálása, a vendégszurkolók pirotechnikai eszközöket vittek be a stadionba. Enyhítő körülményként értékelte a bizottság, hogy a mérkőzésen elkövetett fegyelmi vétségek megtörténtekor a hangosbemondó figyelmeztette az elkövetőket.

A Mezőkövesd–Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok miatt a Mezőkövesdet 70 ezer forint, az FTC-t, mint visszaesőt szurkolóinak pirotechnikai eszközök bevitele és használata, megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A mezőkövesdiek a biztonsági szabályzat megsértésért kaptak büntetést, nem volt megfelelő ruházat- és csomagátvizsgálás, pirotechnikai eszközök kerültek a stadionba. A bizottság a fokozatosság elvét figyelembe vette, amikor az összeget meghatározta, az előző büntetéshez képest emelte a pénzbüntetés összegét. A Ferencváros pirotechnikai eszközök használata és megbotránkoztató rigmusok többszöri bekiabálása miatt kapott büntetést, mindkét fegyelmi vétség elkövetése vonatkozásában visszaeső a sportszervezet. A visszaesői kategóriát a fegyelmi szabályzat súlyosbító körülményként értékeli. A bizottság enyhítő körülményként vette figyelembe mindkét sportszervezet vonatkozásában, hogy a rendbontókkal szemben közösen intézkedtek.

Magyar Kupa

Az MTK–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok miatt az MTK-t írásbeli figyelmeztetésben részesítette, a vendégszurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata, valamint különböző tárgyak bedobálása miatt az Újpestet, mint visszaesőt 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

Az MTK a nem megfelelő ruházat- és csomagátvizsgálás miatt kapott büntetést. A FEB figyelembe vette a fokozatosság elvét a büntetés kiszabásakor, értékelte, hogy az MTK-nak ez az első büntetése a Magyar Kupa-sorozatban. Enyhítő körülményként vette továbbá figyelembe azt, hogy a hangosbemondó figyelmeztette a szurkolókat. Az Újpest visszaesőként, pirotechnika használata, megbotránkoztató rigmusok skandálása miatt kapott büntetést, illetve a szurkolók tárgyat dobtak be a játéktérre.

Az Újpest–MTK mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok, a hazai szurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata miatt az Újpestet, mint visszaesőt 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

Az Újpest FC megsértette a biztonsági szabályzatot azzal, hogy nem volt megfelelő a ruházat és a csomag átvizsgálása, így a szurkolók pirotechnikai eszközöket vittek be a stadionba és használtak is több alkalommal a meccsen. Ezen felül a szurkolók megbotránkoztató magatartást tanúsítottak. Súlyosbító körülményként értékelte a bizottság, hogy a sportszervezet a Magyar Kupa vonatkozásában és az elkövetett fegyelmi vétségek tekintetében visszaesőnek minősül. Enyhítő körülményként vette ugyanakkor figyelembe a FEB, hogy a hangosbemondó figyelmeztetett a büntetendő magatartások befejezésére.

Ligakupa

A Diósgyőr–Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt a Diósgyőrt 50 ezer forint, a vendég szurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt az FTC-t, mint visszaesőt 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A DVTK esetében a FEB enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a hangosbemondó figyelmeztette a szurkolókat. A Ferencváros a Ligakupa vonatkozásában visszaeső ebben a vétségben. A FEB a megbotránkoztató bekiabálások számát és gyakoriságát, valamint sértő mivoltát is mérlegeli egy adott mérkőzésen a büntetés meghatározásakor.

NB II

Czanik Károly (Tatabánya) 3 mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert két sárga lapos figyelmeztetés után kiállították, majd levonulás közben az egyik asszisztens személyére sértő kifejezést használt.

Horváth Péter (Siófok) 1, Kónya Márk (Balmazújváros) 1, Kanta Szabolcs (Ajka) 1, Farkasdi Bertalan Róbert (Tatabánya) 2, soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Tóth András edző (Vasas) 200 ezer forint pénzbüntetést kapott, mert a játékvezető személyére súlyosan sértő kifejezést használt.

A Szigetszentmiklóst az ellene szolidaritási mechanizmus fizetésével kapcsolatosan indult eljárásban felmentette.

Tárgyalás megtartása után Bozsik Péter vezetőedzővel (Tatabánya) szemben kiszabott korábbi pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.

NB III

Nyilas Elek (Soroksár) 3 mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert a játékvezetővel szemben sportszerűtlen magatartást tanúsított, majd az asszisztenst megtapsolta, ezen kívül már ezt megelőzően is folyt ellene fegyelmi eljárás.

Eisenberger Tamás (Bölcske) 4 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, szándékosan megütötte ellenfelét.

Kurucz Ádám (Körmend) 3 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert megrúgta ellenfelét, ezzel sérülést okozott neki. A fegyelmi vétség büntetési tétele három mérkőzéstől való eltiltással indul.

Szabó Szabolcs (Nagyatád) 4 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert két sárga lapos figyelmeztetés után kiállították, majd utána a játékvezető személyére súlyosan sértő kifejezéseket használt.

Kuti Dániel (Veszprém) 2, Szili István (Bölcske) 1, Végh Ariel (Orosháza) 1, Rátkai Gábor (Szekszárd) 1, Turi Tamás (Komló) 2, Pfister Erik (REAC) 1, Hokk Ádám (Hajdúböszörmény) 1, Laurinyecz Ákos (Felsőtárkány) 1, Truhanov Viktor (Putnok), mint visszaeső 2, soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Kvasznovszky József vezetőedző (Orosháza) a kispadtól és az öltözőtől 2 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Tárgyalás megtartása után Oláh Sándor Máté (Maglód) korábbi 5 és Vasas Viktor (Cigánd) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartották.

Teremlabdarúgás

Komáromi Péter (MVFC) 4 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert ellenfelét kézfejjel szándékosan megütötte, ellene ezt megelőzően a bajnokságban már három esetben folytatott le fegyelmi eljárást a FEB.

Kator Bence (Monor) 4 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert nyilvánvaló gólhelyzetben lévő ellenfelét ellökte, majd levonulás közben a játékvezető személyére súlyosan sértő kifejezést használt.

Lédő László kapusedző (Aramis) a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB I-es férfi futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Kincsem Lovaspark-Nagykáta – DEAC Armada rájátszás mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok és szurkolói rendzavarások miatt a Nagykátát 50 ezer forint pénzbüntetésre kötelezték.

Olvasói sztorik