NB I

Politizáltak a diósgyőri szurkolók

A múlt heti szünet után ezúttal ismét milliós nagyságrendű fegyelmi büntetést szabott ki a klubokra az MLSZ.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága április 29-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Patvaros Zsolt (Kecskemét) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Az Újpest–Videoton mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, rendezési hiányosságok, szurkolóinak pirotechnikai eszközök használata és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 150 ezer forint, a Videoton FC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Az Újpest FC megsértette a biztonsági szabályzatot azzal, hogy a beléptetésnél nem volt megfelelő ruházat- és csomagátvizsgálás, a szurkolók hanggránátot használtak, illetve több alkalommal megbotránkoztató magatartást tanúsítottak a mérkőzés során. A sportszervezet mindkét fegyelmi vétség elkövetése körében visszaesőnek minősül. A Videoton FC szurkolói megbotránkoztató magatartást tanúsítottak, ebben a szabálysértésben a sportszervezet visszaesőnek számít.

A Paks–Debrecen mérkőzéssel kapcsolatban a Paksot rendezési hiányosságok miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítette, a DVSC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak pirotechnikai eszközök bevitele és használata miatt 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A Paks azért részesült írásbeli figyelmeztetésben részesült, mert a vendégszurkolók pirotechnikai eszközöket vittek be a stadionba. A FEB enyhítő körülményként értékelte, hogy a hangosbemondó felszólította a szurkolókat a mérkőzés közben a pirotechnika-használat mellőzésére. A DVSC a szurkolói pirotechnika használata miatt kapta a büntetést, ebben a vonatkozásban visszaeső a sportszervezet.

A Mezőkövesd–Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban a Mezőkövesdet rendezési hiányosságok miatt 50 ezer forint, a Diósgyőrt szurkolóinak pirotechnikai eszközök használata és politikai tartalmú molinó bevitele és kihelyezése miatt 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A Mezőkövesd a biztonsági szabályzat megsértése miatt kapott büntetést: a vendégszektorba politikai tartalmú molinót és pirotechnikai eszközöket vittek be a szurkolók. A DVTK esetében pirotechnika eszközök (petárda) használata és politikai tartalmú molinó kihelyezése miatt szabott ki büntetést a bizottság. Utóbbi szempontjából súlyosító körülmény volt, hogy a diósgyőri szurkolók kupa- és bajnoki mérkőzéseken már többször is kihelyezték ugyanezt a molinót.

A Honvéd–Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot, mint visszaesőt rendezési hiányosságok, szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és különböző tárgyak bedobálása miatt 200 ezer forint, az FTC-t, mint visszaesőt szurkolóinak pirotechnikai eszközök használata és szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A Honvéd részben a biztonsági szabályzat megsértése, rendezési hiányosságok miatt kapott büntetést, mert a vendégszurkolók pirotechnikai eszközöket vittek be a szektorukba. A megbotránkoztató magatartások aránya, mennyisége, súlya a két sportszervezet vonatkozásában azonos volt. Az FTC visszaeső a megbotránkoztató magatartások és pirotechnika alkalmazása körében, a Honvéd visszaeső a szabályzat megszegése körében. A Honvédnál enyhítő körülmény, hogy a hangosbemondó felszólította a szurkolókat a tiltott magatartások abbahagyására.

A Debrecen–Kecskemét mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC-t, mint visszaesőt rendezési hiányosságok és szurkolóinak pirotechnikai eszközök használata miatt 150 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A Pécs–Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Pécset rendezési hiányosságok, szurkolóinak pirotechnikai eszközök használata és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Magyar Kupa

A Debrecen–Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC-t rendezési hiányosságok miatt 50 ezer forint, a Diósgyőrt szurkolóinak pirotechnikai eszközök használata és politikai tartalmú molinó bevitele és kihelyezése miatt 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A DVTK esetében súlyosító körülmény volt, hogy a diósgyőri szurkolók kupa- és bajnoki mérkőzéseken már többször is kihelyezték ugyanezt a molinót.

Ligakupa

A Ferencváros–Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban a hazai és a vendég szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt az FTC 100.000, a Diósgyőr 50 ezer forint pénzbüntetést kapott. Az FTC szurkolói trágár kifejezések skandálásával megbotránkoztató magatartást tanúsítottak. A DVTK ugyancsak szurkolói megbotránkoztató viselkedéséért kapta a büntetést, de kevésbé voltak trágárak a megnyilvánulásaik, valamint kevesebbszer is kiabáltak azokat a szurkolók.

NB II

Kocsis Adrián (ZTE) 2, Marián Sluka (ZTE) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Tárgyalás megtartása után Milinte Árpád (Dunaújváros) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását 1 mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelték.

Németh Zsolt edző (Kozármisleny) írásbeli megrovásban részesült, Bozsik Péter vezetőedző (Tatabánya) sorozatos reklamálásért és a játékvezető személyére sértő kifejezés használatáért 100 ezer forint pénzbüntetést kapott. Bozsik Péter a játékvezető személyére tett megjegyzést, ez a büntetési tétel 100 ezer forintról indul.

A Szolnok–Békéscsaba mérkőzéssel kapcsolatban a Szolnokot rendezési hiányosságok és szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt kötelezte, hogy a soron következő hazai NB II-es bajnoki mérkőzésén a kötelezően előírt rendezői létszámát 10 fővel felemelje, és ezen mérkőzésen egy szövetségi ellenőrt fogadjon és eljárási költségeit viselje, a Békéscsabát szurkolóinak pirotechnikai eszközök használata és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt kötelezte, hogy a soron következő idegenbeli NB II-es bajnoki mérkőzésén egy szövetségi ellenőrt fogadjon és eljárási költségeit viselje.

A fegyelmi bizottság rendezési hiányosságok miatt büntette meg a szolnokiakat, mert a sportszervezet a Biztonsági Szabályzat előírásait megsértette azzal, hogy nem volt megfelelő csomag- és ruházat átvizsgálás a meccs előtt, így a vendégszektorba pirotechnikai eszközöket vittek be a szurkolók. A FEB súlyosító körülményként értékelte, hogy a rendező sportszervezet nem intézkedett a tiltott magatartás megakadályozása miatt. A Békéscsabát a FEB részben pirotechnika használata miatt büntette, valamint a meccs során három alkalommal megbotránkoztató magatartást tanúsítottak a szurkolók. Mindkét sportszervezet esetében figyelembe vette a bizottság a büntetés kiszabása során, hogy a két sportszervezet egyszer sem volt büntetve még a bajnokság során.

NB III

Lazar Sztanisics (Győri ETO) a játékvezető személyére súlyosan sértő kifejezések használatáért 4 mérkőzésre szóló eltiltást kapott. A fegyelmi szabályzat szerint a játékvezető személyére tett sértő kifejezés büntetési tétele 3-8 mérkőzés, Sztanisics esetében tehát a FEB a lehetséges büntetési tételek közül egy viszonylag enyhébb eltiltást szabott ki.

Radványi Dávid (REAC) 4 mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Durva játék miatt (rácsúszott ellenfele vádlijára) kiállította a játékvezető, a labdarúgó levonulás közben durván sértő kifejezést tett a játékvezető személyére.

Weisz Tamás (Maglód) 3 mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert ellenfele arcába ütött könyökével.

Fluxa Dávid (Dorog) 1, Tányéros Ádám (BKV) 1, Teplán János (Csepel) 2, Tóth Imre (Orosháza) 1, Wágner András Gusztáv (Dunaharaszti), mint visszaeső 2, Matyó Máté (Maglód) 1, Jasmin Bukovec (ESMTK) 1, Csőke István (Monor) 1, Foro Arnold (Veresegyháza) 1, Szekér Dávid (REAC) 1, Fodor Péter (Kazincbarcika) 2, Fodor Péter (Tiszaújváros) 1, Radnai György (Felsőtárkány) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Tárgyalás megtartása után Takács Kornél (Dabas) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását 1 mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelte.

Dr. Szelényi Zoltán orvos (Orosháza), Krasznovszky József vezetőedző (Orosháza) és Betkó Tamás technikai vezető (Orosháza) írásbeli megrovásban részesült, Mátyus János vezetőedző (REAC) kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A REAC–Veresegyház mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok miatt a REAC-ot írásbeli figyelmeztetésben részesítette. A Komló–Gyula mérkőzéssel kapcsolatban szurkolói rendzavarások miatt a Komlót 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik