NB I

Most is tessék videózni!

A Kabát Pétert elmeszelő MLSZ-nek az egyenlő elbírálás elve alapján a Futács Márkó elleni szabálytalanságot is büntetnie kellene.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, az MLSZ fegyelmi bizottsága a mérkőzés videofelvételének megtekintése után ezelőtt eltiltotta Kabát Pétert, az Újpest játékosát, mert szabálytalankodott a diósgyőri Lazar Marjanoviccsal szemben. Az esetről sokan sok helyen beszéltek, véleményt formáltak, és abban mindenki – a rutinos csatár is – egyetértett, hogy az eset büntetendő volt, egyedül az vetett fel aggályokat, hogy a játékvezető nem adott lapot, ezért utólag, tévéfelvétel alapján meszelték el a játékost. A Rangadó.hu három sportjogi szakvéleményt is beszerzett a konkrét üggyel, illetve általánosságban az eljárással kapcsolatban.

Szombaton a Honvéd–Diósgyőr mérkőzésen történt egy hasonlóan súlyos, alattomos szabálytalanság, ezt az első félidőben a DVTK gólját eredményező akció végén a kispesti Ikenne-King követte el Futács Márkóval szemben. A diósgyőri csatárt még a szünet előtt le kellett cserélni, mert – Marjanoviccsal ellentétben – megsérült. Ikenne-King – Kabát Péterhez hasonlóan – nem kapott semmilyen lapot a játékvezetőtől.

Az újpesti mérkőzéshez hasonlóan ezt a találkozót is élőben közvetítette a televízió, az esetet számos kameraállásból megismételték, lassították.

– Azt kell mondanom, Ikenne-King eléggé kíméletlenül odarúgott páros lábbal. A szakma azt mondja, hogy ez minimum sárga, de ha éppenséggel a játékvezető kiállította volna, akkor sem csodálkoznék rajta. Látható, hogy szegénykém a labdát szeretné, meg el is csúszik, de ez kevés ebben a helyzetben, úgyhogy ez nagyon határeset, maradjunk annyiban. És Futácsot le is kellett cserélni, láttuk, hogy a sípcsontján elég komoly pukli keletkezett. Reméljük, komoly sérülés nem lett belőle – mondta a Sport Televízió szombat esti, Harmadik Félidő című műsorában Puhl Sándor, az MLSZ játékvezetői bizottságának alelnöke.

Az előző eltiltás után mintegy összeesküvés-elméletként néhány helyen felvetődött, hogy a gombhoz kereste a Kabátot az MLSZ, amely kivonta a forgalomból a Ferencváros elleni derbire a lilák egyik legveszélyesebb játékosát. Egyébként a szövetség az ő eltiltásával, illetve annak módszerével kapcsolatos kérdéseinkre – ígérete ellenére – azóta sem válaszolt.

Kabát azt nyilatkozta, szerinte nem a személye ellen irányuló támadás volt a kétmeccses eltiltás, a Rangadó.hu viszont kíváncsi volt, vajon a szombati Ikenne-King kontra Futács esetben is ugyanúgy indít-e eljárást az MLSZ fegyelmi bizottsága?

Válasz egyelőre erre a kérdésünkre sem érkezett, annyit viszont megtudtunk Demkó Norberttől, a DVTK sajtófőnökétől, hogy a diósgyőri klub nem tervezi a sérülést okozó szabálytalanság kivizsgálását a szövetségnél, ahogyan Kabát esetében sem tette.

Kellemetlen, de nem súlyos sérülés

Futács Márkó szerezte a DVTK első gólját a Honvéd elleni mérkőzés 21. percében, de közben sajnos megsérült, és még a szünet előtt cserét kért. A meccs után a válogatott támadó elmondta, hogy miközben a hálóba lőtte Bacsa Patrik gólpasszát, rúgást kapott a sípcsontjára, ahol vérömleny keletkezett. A sérülés nem súlyos, de nagyon kellemetlen, jelenleg minden lépésnél fájdalmat okoz. A klubnál bíznak benne, hogy a hétgólos csatár a jövő héten pályára léphet a Kaposvár ellen – derül ki a DVTK honlapjának cikkéből.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik