NB I

Néhány pillanat kellett a gólhoz

A diósgyőri Zoran Kosztics a becserélése után tíz másodperccel eldöntötte a Honvéd elleni 2-1-es meccset.
OTP Bank Liga, 23. forduló
Bp. Honvéd – Diósgyőri VTK 1-2 (1-1)
Bozsik-stadion, 1400 néző. Játékvezető: Erdős
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King (Nagy G., 27.), Ignjatovics, Lovrics, Baráth – Hidi, Zsivanovics (Mancini, 80.), Vécsei – Job (Prosser, 56.), Bonazzoli, Lupoli. Edző: Marco Rossi
DVTK: Rados – Eperjesi, Vadász, Kádár, Huszics – Gosztonyi (Abdouraman, 67.), Elek Á., Barczi, Marjanovics (Kosztics, 60.) – Bacsa, Futács (Grumics, 44.). Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Zsivanovics (9.), illetve Futács (21.), Kosztics (60.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kispestieknél az előző, mezőkövesdi mérkőzésen bemutatkozott az olasz csatár, Arturo Lupoli, aki most a kezdőcsapatban kapott helyet. Fájóan kevés, mindössze négy magyar volt a pályán a Honvédban a kezdés pillanatában. A vendégek számára jó előjel lehetett, hogy visszakerült a kapuba Ivan Rados, aki ebben a bajnoki évadban még egyetlen gólt sem kapott.

A fővárosiak gyorsan elvették a horvát kapus szüzességét: a kilencedik percben egy szabadrúgás után Bonazzoli a kapufára fejelt, a kipattanót Zsivanovics továbbította a hálóba, szintén fejjel (1-0). A 21. percben vezette első valamirevaló akcióját a Diósgyőr, és máris egyenlített: Gosztonyi András adott pontos labdát a védővonalból tökéletesen kilépő Bacsa Patriknak, aki lövés helyett Futács Márkóhoz passzolt, ő pedig a kapuba lőtt (1-1).

A visszafutó Ikenne-King a lövés pillanatában kíméletlenül, becsúszva szabálytalankodott a gólszerzővel szemben, de a játékvezető még sárga lapot sem adott neki. Az élet azonban megbüntette az afrikai játékost, aki az alattomos becsúszás során megsérült, ezért csakhamar le kellett cserélni. Futács sem bírta sokáig, még a szünet előtt cserét kért. A 34. percben Job beadása a bizonytalankodó Vadász mellett kilépő Lupolit találta meg, de közeli lövése kipattant Radosról.

A hatvanadik percben Gosztonyi András szabadrúgása a keresztlécről a néhány másodperccel korábban beálló Zoran Kosztics mellkasára, onnan pedig a hálóba pattant (1-2). A másik oldalon szintén egy szabadrúgás okozott veszélyt, a nagy kavarodás után ollózó Lovrics a keresztlécet találta telibe, de a kispestiek közül senki nem érkezett a kipattanóra. A folytatásban eseménytelen mezőnyküzdelem zajlott a pályán. A hajrát megnyomták a hazaiak, kapujuk elé szorították a DVTK-t, kétszer is egyenlíthettek volna a nagy kavarodás során, de végül nem voltak eredményesek.

– A mai mérkőzés alapján úgy gondolom, a Diósgyőr jobb, egységesebb csapat, mint a Honvéd. Nem mondom, hogy egyénileg jobb játékosokból áll, de csapatként jobban teljesített. A Honvédnak nincs egy sajátos kispesti stílusa. Egy hete jobban tetszett, amit láttam tőlük, hiszen Mezőkövesden tíz emberrel is vállalták a támadásokat, bár tompák voltak. A dinamika a mai napon is hiányzott. A játékosok fejébe kellene látni, hogy megértse az ember, miért van ez. Úgy tűnt, nincs meg a megfelelő önbizalom, ami a Honvéd-játékosoknak kellene, ami segítene átesni a holtponton. A DVTK masszívan játszott, jól összerakott csapatnak tűnt, persze, van hova fejlődnie, de azt játszották, amit tudnak, kihozták magukból a maximumot – mondta a Rangadó.hu szakértője, Gyimesi László, a Honvéd egykori válogatott játékosa, a KLTE elnöke.

Olvasói sztorik