NB I

Halmosi két meccset kapott

A pénzbüntetések helyett most az eltiltásokra helyzete a hangsúlyt az MLSZ.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága május 6-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Halmosi Péter (Haladás) 2, Tóth Gábor (Lombard) 3, Jonathan Steve Heris (Újpest) 1, Bank István (Kaposvár) 2, George Menougong (Mezőkövesd) 2 és Mateo Pavlovics (FTC), mint visszaeső 2 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Tóth Gábor sérülést okozott azzal, hogy talppal ellenfele lábszárába taposott (a debreceni játékost le is kellett cserélni az eset után), ezért kapott három mérkőzésre szóló eltiltást.

Halmosi Péter esetében a két sárga miatti kiállítás automatikusan 1 mérkőzéstől eltiltást jelent, a FEB azért növelte a büntetési tételt, mert a labdarúgó az öltözőfolyosón a játékvezető személyére sértő kifejezést használt.

Menougong és Bank István esetében az ellenfél megrúgása, ellökése a Fegyelmi Szabályzat 75.§-ban meghatározott fegyelmi vétség, amelynek büntetési tétele 2-4 mérkőzéstől eltiltás.

Mateo Pavlovics visszaesőként kapott két meccsre szóló eltiltást. A fegyelmi szabályzat alapján két sárga lapos kiállítás után 1 mérkőzésre szóló eltiltás a minimális büntetés. A labdarúgóra a fegyelmi vétség elkövetését megelőzően már szabtak ki kiállítás miatt fegyelmi büntetést, ennek leteltétől számított két hónapon belül követte el az újabb vétséget. Ezért lett 2 mérkőzés az eltiltása.

A játékvezető döntései véglegesek a szabályok szerint, a fegyelmi bizottság – amennyiben a játékvezető a vétséget elkövető személyt állította ki, nem tévedett az elkövető személyében – a kiállított labdarúgót 1 mérkőzésre köteles eltiltani.

NB II

Robson De Sousa Vasconcelos Goes (Cegléd) 1, Kiss Zsolt (Siófok) 1, Kocsis Gábor (Dunaújváros) 1, Preklet Csaba (ZTE) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A regisztrációs kártya használatára vonatkozó szabályzati rendelkezés megsértéséért a Gyirmót és az Ajka írásbeli figyelmeztetésben részesült. Regisztrációs kártyák miatti büntetés: az írásbeli figyelmeztetésben részesült sportszervezetek a Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzatot szegték meg, mert a kispadon helyet foglaló személyeknek köteles a sportszervezet kiváltani a regisztrációs kártyát. A kispadon helyet foglaló személyek kizárólag a kártyán feltüntetett minőségben működhetnek közre a mérkőzésen. Mivel az érintett kluboknál a kispadon ülő személyeknek nem volt regisztrációs kártyájuk, az egyesület szabályzatot szegett.

NB III

Oláh Sándor Máté (Maglód) 5 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert miután a játékvezető két sárga lapos figyelmeztetés után kiállította, levonulás közben durván sértő kifejezéseket használt a játékvezető személyére.

Jovánczai Zoltán (Budaörs) 3 mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert könyökkel arcon ütötte ellenfelét. A Fegyelmi Szabályzat 76.§ (2) szerint az ellenfél megütése fegyelmi vétség büntetési tétele 3-6 mérkőzéstől eltiltás.

Gyenes András (Nagyatád) 1, Pleván Ádám (Budaörs) 1, Hajgató Levente (Körmend) 2, Nyárasdi Zsombor (BKV) 1, Fürjes Ádám (Dorog) 1, Tóth Szabolcs (Monor) 2, Pap Milán (Szekszárd) 1, Besenczi István (Bölcske) 1, Papp Máté (Fehérvár) 1, Vasas Viktor (Cigánd) 2, Nagy Dániel (Jászapáti) 1, Milosavljevic Stefan (Putnok) 1, Orosz Máté (Létavértes) 2 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB tárgyalás megtartása után Weisz Tamás (Maglód) korábbi 3 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

Szűcs László kapusedző (BKV Előre) a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A regisztrációs kártya használatára vonatkozó szabályzati rendelkezés megsértéséért a DVSC, Veresegyház, Felsőtárkány, REAC, Jászapáti, Hajdúböszörmény, Létavértes és a Cigánd írásbeli figyelmeztetésben részesült.

Regisztrációs kártyák miatti büntetés: az írásbeli figyelmeztetésben részesült sportszervezetek a Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzatot szegték meg, mert a kispadon helyet foglaló személyeknek köteles a sportszervezet kiváltani a regisztrációs kártyát. A kispadon helyet foglaló személyek kizárólag a kártyán feltüntetett minőségben működhetnek közre a mérkőzésen. Mivel az érintett kluboknál a kispadon ülő személyeknek nem volt regisztrációs kártyájuk, az egyesület szabályzatot szegett.

Olvasói sztorik