NB I

Huhogásért és minden egyébért büntettek

Besics, Szivics és Tóth László is pénzbüntetést kapott sportszerűtlen magatartásért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága május 20-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Busai Attila (Ferencváros) 1, Kulcsár Kornél (Lombard Pápa) 2, Forró Gyula (Kecskemét) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Kulcsár Kornél a Paks elleni bajnokin hátulról beletalpalt ellenfele vádlijába.

Muhamed Besics (Ferencváros) a mérkőzés után a hazai szurkolókkal szemben tanúsított súlyosan sportszerűtlen magatartásért 100 ezer forint pénzbüntetést kapott.

Tóth László vezetőedző (Mezőkövesd) a játékvezetők működésének kritizálásáért és személyükre súlyosan sértő kifejezések használatáért 200 ezer forint pénzbüntetés kapott.

A Haladás–Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok, szurkolóinak rasszista megnyilvánulása és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása, valamint pirotechnikai eszközök bevitele és használata miatt a Haladást, mint visszaesőt 450 ezer forint, az FTC-t szurkolóinak pirotechnikai eszközök bevitele és használata, valamint megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt, mint visszaesőt 250 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A hazai szurkolók a mérkőzés 51. percében mintegy 15 másodpercig huhogtak a Ferencváros egyik színes bőrű játékosa felé. A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a rasszista tartalmú megnyilvánulások ellen különös szigorral lép fel, részben ez indokolja a magasabb pénzbüntetést. A bizottság enyhítő körülményként értékelte a rendező sportszervezet esetében, hogy a hazai szurkolók rasszista megnyilvánulásakor a hangosbemondón keresztül azonnal reagált az eseményre, és sportszerű szurkolásra hívta fel a nézők figyelmét. A megbotránkoztató rigmusok bekiabálásánál ugyanakkor a hazai sportszervezet nem szólította fel a nézőket a sportszerű szurkolásra, ami súlyosbító körülményként esett latba.

A Debrecen–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok, a nem megfelelő ruházat- és csomagátvizsgálás miatt, valamint szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása, valamint a hangosbemondó rendszer nem előírásszerű működtetéséért a DVSC-t, mint visszaesőt 350 ezer forint, az Újpestet szurkolóinak nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszközök bevitele és használata miatt, mint visszaesőt 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A mérkőzés ötvenedik percében az újpesti szektorban használt pirotechnikai eszközök közül többet a hazai szurkolók D2 jelű szektorába átdobtak. A szektoruk előtt kiépített hálón keresztül több égő eszközt a biztonsági zónában dobtak. A mérkőzés után használt eszközt a hazai szurkolók D5 jelű szektorába dobtak. A hazai szurkolók szektorába átdobált eszközöktől négy hazai szurkoló megsérült. A bizottság súlyosbító körülményként értékelte a rendező sportszervezetnél azt is, hogy egyetlen esetben sem szólították fel a hangosbemondón keresztül a szurkolókat a rendzavarások beszüntetésére.

A Ferencváros–Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok, szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása, valamint pirotechnikai eszközök bevitele és használata miatt az FTC-t, mit visszaesőt 350 ezer forint, a Diósgyőrt szurkolóinak pirotechnikai eszközök bevitele és használata, valamint megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt, mint visszaesőt 250 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A bizottság enyhítő körülményként értékelte az FTC Labdarúgó Zrt. sportszervezet vonatkozásában, hogy a hazai és vendég szurkolók részéről történt fenti szurkolói megnyilvánulások alkalmával a hangosbemondón keresztül figyelmeztetés hangzott el. A fegyelmi bizottság enyhítő körülményként értékelte azt is, hogy a pirotechnikai eszközöket használó szurkolókat kiemelték a szektorból, és átadták őket a rendőrségnek.

A PMFC-t a szolidaritási mechanizmus fizetésével kapcsolatos előírások megsértéséért 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

Ligakupa

A Diósgyőr–Videoton mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt a Diósgyőrt, mint visszaesőt 80 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Tomiszlav Szivics vezetőedzőt (Diósgyőr), mint visszaesőt, 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, mert a Videoton elleni mérkőzés után sportszakemberhez nem méltó magatartást tanúsított (az ellenfél kispadja felé többször is sértő mozdulatot tett).

NB II

Bochner Roland (Szolnok) 2, Makrai László (Cegléd) 2, Szala Ákos (Cegléd) 1, Irakli Kvekveskiri (Szigetszentmiklós) 2, Kornis Attila (Szigetszentmiklós) 2, Fazakas Géza (Sopron) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Tárgyalás megtartása után Farkasdi Bertalan (Tatabánya) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartották.

A Kisvárda–Nyíregyháza mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok, szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt a Kisvárdát 50 ezer forint, a Nyíregyházát szurkolóinak pirotechnikai eszközök bevitele és használata miatt 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

NB III

Teplán János (Csepel), mint visszaeső, 3 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert ellenfelét gólhelyzetben buktatta és már harmadszor állították ki a bajnokságban.

Bákonyi Norbert (Cigánd) 3 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt.

Opre Rajmund (Nyírbátor) 3 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert az asszisztens személyére sértő kifejezést használt és megfenyegette őt.

Simkó Krisztián (Diósd) 1, Huszty Dániel (Újbuda) 2, Medgyes Sinan (Győri ETO) 1, Bobál Dávid (Honvéd) 1,, Elek Norbert (Felsőtárkány) 2, Szemere Balázs (Putnok) 1, Tóth Csaba (Létavértes) 2 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Buzás Attila szakmai igazgató (Bölcske) a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Jászapáti–Kazincbarcika mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok miatt a Jászapáti írásbeli figyelmeztetést kapott.

Olvasói sztorik