NB I

Elfogadhatatlan Kádár eltiltása

A DVTK ügyvezetője szerint a kupadöntő játékvezetője minősíthetetlen, hatalmas hibát vétett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy emberként áll ki a DVTK szurkolótábora és a klub vezetése Kádár Tamás mellett, aki visszaesőként négy Magyar Kupa országos főtábla mérkőzésre szóló eltiltást kapott az MLSZ fegyelmi bizottságától.

A klub honlapján Szabó Tamás, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezetője elmondta, a napnál is világosabb, hogy Kádár nem követett el semmilyen szabálytalanságot a kiállítása előtt.

– Amikor értesültem az ítéletről, sokféle jelző eszembe jutott, de talán az elfogadhatatlan az, ami itt és most leírható – mondta Szabó Tamás. – Mindenki számára nyilvánvaló volt a helyszínen és a felvételeket visszanézve is, hogy Solymosi Péter játékvezető a mérkőzés képét és vélhetően a végeredményt is alapjaiban befolyásoló hatalmas hibát vétett, ezért is érthetetlen, hogy a fegyelmi bizottság döntésekor ezt nem vette figyelembe. A napnál is világosabb, hogy Kádár Tamás nem követett el semmilyen szabálytalanságot a kiállítása előtt. Természetesen nem értünk egyet azzal, ha a játékosunk nem megfelelő szavakkal illette a játékvezetőt, de figyelembe kell venni, hogy egy minősíthetetlenül rossz, az egész csapatot és több tízezer szurkolónkat sújtó döntés ellen szólalt fel egy kupadöntő hosszabbításában. A játékos felháborodása teljesen érthető volt, a mód, ahogy ennek hangot adott az elképzelhető, hogy már nem. Amint kézhez kapjuk a hivatalos ítéletet, azonnal kérni fogjuk a tárgyalás megtartását és az ítélet enyhítését. A játékvezető hibáját sajnos utólag már nem lehet helyrehozni, de van még lehetőség arra, hogy ne tetézzük újabbal. Solymosi ténykedésére egyébként még szeretnénk visszatérni a közeljövőben, mert a magyar labdarúgás fejlődése érdekében úgy gondolom, mindenféleképpen érdemes levonni az eset konzekvenciáit.

Olvasói sztorik