NB I

Nincs licence az Újpestnek

Az MLSZ nem kegyelmezett a liláknak, tehát a Diósgyőr indulhat az Európa Liga selejtezőjében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken kora délután ült össze az MLSZ fellebbviteli licencadó testülete. A grémiumnak azt kellett eldöntenie, hogy az első fokon elbukó Újpest kap-e UEFA-licencet. A boon.hu információi szerint a testület nem adott nemzetközi indulási jogot a – menetközben gazdasági társaságot váltó – Magyar Kupa-győztes fővárosiaknak, ami azt jelenti, hogy nem léphetnek ki az európai kupaporondra, a licenc megléte ugyanis a nevezés feltétele.

Ez annyit tesz, hogy az UEFA-licenccel rendelkező, kupadöntő-vesztes Diósgyőr indulhat az Európa Liga selejtezőjében. Igaz, ez csak hétfőn lesz biztos, miután az MLSZ elküldi a magyar indulók nevezését az UEFA-hoz.

FRISS:

A fellebbviteli licencadó bizottság a mai napon ülésezett és elutasította az Újpest 1885 Futball Kft. klublicenc fellebbezési kérelmét – írja az MLSZ honlapja.

Az Újpest 1885 Futball Kft. 2014. május 20-án nyújtott be fellebbezést az MLSZ klublicenc adminisztrációhoz, az elsőfokú licencadó bizottság 2014. május 14. napján kelt, NB I klublicencet megadó és UEFA-klublicencet elutasító határozatával szemben. A fellebbezésben a klub kéri a fellebbviteli licencadó bizottságot, hogy amennyiben az UEFA megadja a hatályos MLSZ klublicenc szabályzatban és a hatályos UEFA klublicenc szabályzatában is szereplő hároméves szabály alól a felmentést úgy a nemzetközi (UEFA) klublicencet az Újpest 1885 Futball Kft. részre a Fellebbviteli Licencadó Bizottság adja meg. A hároméves szabály alóli felmentési kérelmet a fellebbezés benyújtását megelőzően az MLSZ közvetítésével az UEFA klublicenc adminisztrációjához az Újpest már beadta.

A klublicenc alapeljárást legkésőbb május 30-án le kell zárni, és a licencesek névsorát az MLSZ az UEFA részére köteles eljuttatni. A fellebbviteli licencadó bizottság ülésére tehát a lehető legkésőbbi időpontban került sor. Az UEFA azonban a mai napig nem adta meg az Újpest által kért engedélyt.

Mivel a hatályos klublicenc szabályzat 92. paragrafusa szerint UEFA-licenckérelem esetében csak az UEFA adhat felmentést a hároméves szabály alól, a fellebbviteli licencadó bizottságnak nem volt lehetősége az UEFA licencet megadni.

Az UEFA az MLSZ részére a licenc átruházás tárgyában 2014. januárban megküldött levelében adott arról tájékoztatást első alkalommal, hogy kizárólag azokban az esetekben adta meg a felmentést a hároméves szabály alól, amelyekben bizonyítható módon, a licencet átadó társaság kötelezettség állománya teljes körűen átadásra került a licencet átvevő félnek, mely az Újpest licenc átruházása során nem történt meg. Az UEFA klublicenc adminisztráció vezetője ezt a kijelentést a napokban az MLSZ részére címzett elektronikus levelében megerősítette.

Olvasói sztorik