NB I

Ötezer eurós prémium Újpesten

Kétéves szerződést ajánlottak Nebojsa Vignjevics vezetőedzőnek, aki hajlik a megegyezésre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A novosti.rs beszámolt róla, hogy több szerb játékos és edző is érintett volt a Magyar Kupa vasárnapi döntőjében, amit az Újpest tizenegyesekkel megnyert a Diósgyőr ellen. Az egyik oldalon Nebojsa Vignjevics, Zoran Campara, Milos Bogicsevics, Dusan Vasziljevics, Filip Sztaniszavljevics és Marko Dmitrovics, a másik részről pedig Tomiszlav Szivics és Zoran Kosztics nevét említik. A trófeát 12 év után elhódító lilák vezetőedzője meg is szólal a cikkben.

– Azt hiszem, megérdemeltük a trófeát, de ne kérdezzék, mit éreztem, amikor a Diósgyőr – amely objektíven jobb játékosokból áll – egyenlített a rendes játékidő vége előtt. Egy szempillantás alatt beugrott: hogy szinte ugyanaz a forgatókönyv vár rám, mint Diego Simeonéra a Bajnokok Ligája döntőjében.

Az edző elmesélte, hogy számos szerb barátja, valamint a fia is Budapestre érkezett, és mindannyian a helyszínen tekintették meg a finálét, majd együtt ünnepeltek.

– Felejthetetlen volt! Az öltözőbe kezdődött énekléssel és pezsgőzéssel, aztán éjfél előtt kivonultunk az újpesti városháza erkélyére, amely alatt több ezer szurkolónk összegyűlt. A polgármester is gratulált nekünk, hiszen nagy rajongónk. Megköszöntem istennek, hogy megadatott nekem ez a siker, és bár nem Belgrádban, hanem Budapesten, de ez mindegy.

Vignevics elmesélte azt is, hogy a magyar média kiemelt témaként foglalkozott a két szerb edző párharcával, pláne, hogy Szivics féléves eltiltást kapott, és még edzéseket sem vezethet. A meccs után találkoztak, a diósgyőri tréner gratulált újpesti kollégájának, és együtt megittak egy pohárral…

– Szivics megnyerte a Ligakupát, most rajtam volt a sor, ez a kupa az enyém. És ez természetesen értékesebb! Nagy meccset, jó játékot hozott a döntő, remek volt a hangulat a nemzeti stadionban, ahol húszezer rajongó nem hagyta abba a kedvencek éljenzését – magyarázta az Újpest edzője.

Az interjú következő témája az Újpest nemzetközi eltiltása volt. Vignjevics részletesen elmagyarázta, hogy a cégváltás miatt három évre kizárták a klubot az európai kupaporondról, de a jogászok már fellebbeztek az UEFA döntése ellen. Van némi remény, bár nagyon apró, de azt remélik, hogy elindulhatnak az Európa Liga selejtezőjében.

A szerző szerint Vignjevics csodát tett, hiszen csapata kiesőhelyen állt, de az ő vezetésével sikerült a bennmaradás, illetve a kupagyőzelem. Ennek köszönhetően új, kétéves szerződést ajánlottak neki.

– A tárgyalások továbbra is zajlanak. Meg vagyok győződve, hogy meg fogjuk találni azt a megoldást, amely mindkét fél számára kielégítő.

A szerb sportoldal szerint a magyar élvonal nem tartozik a gazdag bajnokságok közé, kevés klub van, amely elmondhatja magáról, hogy nagyon komoly éves költségvetése van, de a jelek szerint az újpest ezek közé tartozik, mert a Magyar Kupa-győzelem után minden játékos ötezer eurós prémiumot kap.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik