NB I

„Erre nincsenek szavak”

Az Újpest játékosai úgy érzik, előbb is eldönthették volna a mérkőzést, de az a lényeg, hogy megnyerték a trófeát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Újpest FC vasárnap este 1-1-es döntetlent játszott a Diósgyőrrel, majd tizenegyes-párbajban 4-3-ra győzött, ezzel fennállása kilencedik Magyar Kupáját nyerte. A lila-fehérek 12 éve nem nyertek semmilyen trófeát, így a mérkőzés után felszabadultan nyilatkoztak a játékosok, akik az idei szezont teljesen alárendelték a Magyar Kupa-győzelemnek.

A Rangadó.hu a döntő után megszólaltatta a találkozó főszereplőit. Az újpesti játékosok elégedetten, míg a diósgyőriek csalódottan értékeltek, bár mindkét oldalon felvillant a szombati Bajnokok Ligája-döntő is, amelyben a Real Madrid a 93. percben egyenlített, majd a hosszabbításban lőtt még három gólt.

A találkozó hatodik percében megszerezték a vezetést a lila-fehérek a diósgyőri Gosztonyi András öngóljával.

– Csalódott vagyok, mert úgy érzem, hogy jól játszott a csapat. Rászolgáltunk volna a győzelemre – mondta Gosztonyi András, aki nem szeretett volna belemenni Tomiszlav Szivics eltiltásának értékelésébe. – Sok dolog kavarog bennem a témával kapcsolatban, de erre nem szeretnék válaszolni. Miután lecseréltek, bíztam a csapat győzelmében. Kicsit letörtek vagyunk, de előre kell néznünk és megpróbálunk javítani a következő szezonban – tette hozzá a DVTK szélsője.

A miskolci csapat egyik legjobb játékosa, Futács Márkó még a hét elején sérült meg, ezért a magyar válogatott edzőtáborából is haza kellett mennie. Szereplésében az utolsó pillanatig bízott a diósgyőri szakmai stáb, de hiába.

– Az utolsó pillanatig bíztam csodában, hogy rendbe jön a lábam, de nem mertünk kockáztatni. Eljöttem a srácokkal Budapestre, de nem edzettem. Nagyon nehéz héten vagyok túl, hiszen a válogatott meccsen és a kupadöntőben sem léphettem pályára – mondta Futács Márkó, akinek idegőrlő volt a pályán kívülről nézni a találkozót. – Nagyon rossz volt kívülről megélni, de mindenki büszke lehet a csapatra. Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk egész évben, és ez most is így volt. Egy-nulla után visszahoztuk a mérkőzést, utána azt hittem, behúzzuk a győzelmet. Majd a hosszabbításban jött a kiállítás, ami tovább nehezítette a dolgunkat – tette hozzá a magyar válogatott csatár.

A találkozó 91. percében egyenlített a Diósgyőr, Bacsa Patrik révén. Az utánpótlás-válogatott támadó a gólját követően meg volt győződve, hogy a DVTK emelheti a magasba a kupát a mérkőzés után.

– Fantasztikus érzés volt az utolsó pillanatban egyenlíteni. Sajnos nem jött össze a végső győzelem. Tizenegyesekkel kaptunk ki, egy ilyen párbajban bárki győzhet. A csapat mindent megtett, szerintem jobbak voltunk, mint az Újpest. Úgy érzem, hogy megérdemeltük volna a győzelmet – kezdte Bacsa Patrik. – Hamarabb kellett volna eldöntenünk a meccset, mert volt rá lehetőségünk. A lélektani előny nálunk volt a hosszabbításban, de a kilencvennegyedik percben jött a kiállítás, utána minden reményünk elszállt a gólszerzésre. A szurkolók csodálatosak voltak, végig buzdítottak minket. Szeretnénk nekik mindent megköszönni.

Újpesti oldalon a találkozó egyik legjobbja Litauszki Róbert volt, aki végig magabiztosan irányította a védelmet, és a hatodik percben sokan azt hitték, hogy ő szerezte a lila-fehérek vezetőgólját.

– Az utolsó tizenegyes utáni érzés fantasztikus volt, most is elérzékenyülök, ha rá gondolok. Erre nincsenek szavak – mondta Litauszki Róbert. – Fantasztikus volt az újpesti tábor, amely végig mellettünk volt a gyengébb szezon ellenére is. Remélem, hogy ezzel a győzelemmel egy kicsit vissza tudtunk adni abból a sok jóból, amit tőlük kaptunk. Az utóbbi években nem úgy szerepeltünk, ahogy az Újpesthez méltó lenne, de remélem, hogy ezzel a kupagyőzelemmel elindultunk egy jó úton. Úgy jutottunk el a döntőig, hogy előtte összesen csak két gólt kaptunk. Megérdemelten nyertük meg a kupát. Remélem, hogy jövőre már a bajnokságért, vagy érmes helyezésért fogunk küzdeni – folytatta a hátvéd, aki az előre elkészített kupagyőztes pólóban nyilatkozott – Megvolt a bizalom a klub részéről felénk, ezt megpróbáltuk meghálálni. Nem is lehetett más kimenetele az estének. Fél éve ezt sulykolták belénk. Igaz, hogy magunknak tettük nehézzé a hosszabbítással, de nyertünk, és ez így is fantasztikus érzés – zárta szavait a mérkőzés egyik főszereplője.

Az újpesti közönség kedvence, Kabát Péter már volt gólkirály és a Honvéddal réges-régen kupagyőztes, de ezen kívül semmilyen trófeát nem nyert még Magyarországon, így talán az ő lelkének volt a legnagyobb megnyugvás, amikor véget ért a tizenegyes-párbaj.

– Nem gondoltam volna, hogy hosszabbítás, vagy tizenegyes-párbaj lesz, mert szerintem nyerhettünk volna nagyobb különbséggel is, de nem tudtuk belőni a második gólt – kezdte Kabát Péter, aki a diósgyőri találat után rögtön a Real Madrid – Atlético Madrid mérkőzés kimenetelére gondolt. – Amikor a Diósgyőr egyenlített, egyből beugrott a szombati Bajnokok Ligája-döntő, de Kádár Tamás kiállítása megnehezítette ellenfelünk dolgát. Szerintem a rendes játékidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, de a fiúk remekül helytálltak a hosszabbításban, és a tizenegyeseknél is higgadtak, magabiztosak voltak. Így utólag teljesen mindegy, hogy öt-nullra, vagy tizenegyesekkel nyerünk. A lényeg, hogy megvan a Magyar Kupa, és csak ez számít – tette hozzá a 36 éves támadó.

Kabát Péter ezután a fantasztikus újpesti közönséget méltatta, amely megérdemelte a sikert, mivel tizenkét éve nem nyert trófeát a klub.

– Hazai pályát teremtettek nekünk és szeretnénk nekik mindent megköszönni. A mérkőzés előtt kisebb sérüléssel bajlódtam, de ez volt az év meccse és örülök, hogy pályára léphettem. A lecserélésemben biztosan benne volt, hogy nehogy kapjak még egy sárgát. Örülök, hogy nem állítottak ki, bár nem is volt semmilyen komoly veszekedés. Az első félidőben elrúgtam egy labdát, ami hülyeség volt. Ezért kaptam egy sárgát és utána már vigyáznom kellett – folytatta a rutinos támadó, aki a diósgyőri vezetőedző, Tomiszlav Szivics eltiltására kitért – Ha egy vezetőedzőt eltiltanak az mindig nagy érvágás. Különösen itt a Puskás-stadionban, ahol a kispad messze van a pályától, ezért nehéz irányítani egy csapatot. Persze, a Diósgyőrt így is remek futballisták alkotják, akik a szívüket-lelküket kitették, de ez most erre volt elég.

A lefújás után a lila-fehérek csapatkapitánya, Balajcza Szabolcs nyilatkozott a Duna Televíziónak, akit az értékelés közben többször megzavartak az örömmámorban úszó csapattársai.

https://www.youtube.com/watch?v=2qSbwFxnZYw

Olvasói sztorik