NB I

Lehet, hogy Vignjevics távozik

A szerb edző csak akkor marad, ha megfelelően megerősítik a játékoskeretet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Sport TV Mai helyzet című műsorának vendége volt dr. Gyarmati Eszter, az Újpest FC ügyvezető-igazgatója. A beszélgetés során szóba került a Mezőkövesd óvása és az Európa Liga-indulásért való küzdelem is.

– Nekem szívügyem az Újpest, és amikor bele kellett gondolni abba, hogy akár mondjuk BLSZ IV-es lesz a csapatunk, az szörnyű érzés volt. Ennek ellenére azt gondolom, mindenki ugyanúgy kiment volna egy olyan találkozóra is – árulta el Gyarmati Eszter, hogy milyen érzés volt, amikor úgy tűnt, az újpesti labdarúgás a legalacsonyabb budapesti ligába lesz visszasorolva. Hozzátette, az elmúlt hónapokban bánatukban és örömükben is sírtak a klubnál, de a krízishelyzet megmutatta, egymásért is tudnak harcolni a játékosok és a klubvezetők.

Az ügyvezető a műsorban reagált a Mezőkövesd óvására is.

– Mi teljesen jogszerűen jártunk el, az MLSZ a szabályzatait követve hozta meg határozatait. Megvan az ok, amiért elutasították a Mezőkövesd óvását, mint megalapozatlan beadványt – foglalta össze röviden, majd kitért arra is, hogy másodfokon tovább tárgyalják az ügyet. – Mivel biztos vagyok benne, hogy minden szabályszerű volt, és a szabályzatok, illetve a jogszabályok alapján született minden határozat, nem gondolom, hogy más határozat születhetne.

Vasárnap a lila-fehérek tizenegyesekkel nyerték meg a Magyar Kupát, ám jelen állás szerint nem indulhatnak az Európa Ligában. Az MLSZ ugyanis az NB I-es licencet megadta a klubnak, az UEFA-licencet nem. Az Újpest fellebbezett, arra hivatkozva, hogy a kérelmük elbírálás alatt van a nemzetközi szövetségnél, amely arról szól, hogy a csapatnak adjanak felmentést a sportági szakszövetségben való hároméves folyamatos tagságot érintő szabály alól. Ilyenre azonban még nem volt példa.

– Arra sem volt még, hogy az indulási jogot átruházták volna. Az sikerült nekünk, mert hittünk benne, most ebben is hiszünk, és ezért harcolunk – mondta el Gyarmati Eszter, hogy mennyire eltökéltek a nemzetközi kupaindulás ügyében. – Hatalmas élményt a szurkolóknak és a csapatnak, és az igazolásokat is befolyásolni fogja – vázolta, hogy mit jelentene Újpesten, ha a klub számára kedvező döntés születne, de azt is elmondta, mi történne, ha mégsem. – Az elnök bízik benne, hogy sikerül elérni, hogy indulhassunk az EL-ben, de azt nem rejti véka alá, hogy ettől függ, milyen mértékű beruházással erősíti meg a keretet.

Azt még a klub képviselői sem tudják, mikor dönt az UEFA az ügyükben.

– Az UEFA szabályzatai általában úgy fogalmaznak, hogy kellő időben, hát ez minden bizonnyal még a sorsolás előtt be fog következni – mondta Gyarmati Eszter.

Nebojsa Vignjevics, a csapat edzője azt mondta korábban, csak akkor maradna a klubnál, ha megerősítik a játékoskeretet. Az ügyvezető igazgató bízik benne, hogy olyan lesz a helyzet, hogy a szakember szeretne majd maradni.

Olvasói sztorik