NB I

Semmivel sem volt jobb a Kecskemét

Rodenbücher István veszélyes ellenfélnek tartja volt csapatát, a Lombard Pápát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton a Kecskemét vendégeként lépett pályára a kiesés ellen küzdő MTK. A fővárosi kék-fehérek egy héttel korábban legyőzték a listavezető Debrecent, de jó formájukat nem tudták átmenteni az idegenbeli találkozóra, és végül 3-0-s vereséget szenvedtek a KTE-től. A találkozón kezdőként 45 percet töltött a pályán az MTK-hoz télen visszatérő Rodenbücher István, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, semmi különbség nem volt a két csapat között, és a hazaiak szinte a semmiből rúgtak három gólt.

– Úgy gondolom, két egyforma csapat játszott. Nem volt jobb a Kecskemét, főleg nem három góllal – kezdte Rodenbücher István. – Az elején rúgtak egy szerencsés gólt, ami nagyban befolyásolta a mérkőzés alakulását, hiszen utána a KTE tudta játszani a saját játékát. Visszaálltak a saját térfelükre és kontráztak. A huszadik percben aztán már kettő-null volt, és szinte el is dőlt a találkozó, mert a kétgólos előnyük után teljesen visszaálltak, és át sem jöttek a félpályán. Nekünk voltak lehetőségeink, de az ellenfél kapusa nagyon jó napot fogott ki, minden megfogott. A végén pedig kaptunk még egy nevetséges gólt, ami nem osztott, nem szorzott. Úgy érzem, nem volt ennyi a két csapat között, sőt igazából semmi különbség nem volt. Annyi történt, hogy ők a semmiből rúgtak három gólt, mi pedig kihagytunk sok helyzetet.

Az MTK a következő fordulóban Rodenbücher előző klubját, a Lombard Pápát látja vendégül. A harmincéves védő számára különleges érzés lesz játszani a volt csapata ellen, amelyet veszélyes ellenfélnek tart.

– A Pápa nagyon veszélyes csapat, ezt szerintem mindenki tudja, nem csak én, aki onnan jöttem. Nekünk hazai pályán mindenképp nyernünk kell. Olyan helyzetben vagyunk, amikor élet-halál kérdés, hogy otthon mindenkit megverjünk. Ha azt a játékot tudnánk hozni, amit a Kecskemét kivételével az utóbbi néhány meccsen, akkor szerintem nem lehet probléma, és le fogjuk tudni győzni a Pápát. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hasonló lesz, mint a Kecskemét elleni, mert szerintem a Lombard is vissza fog állni a saját térfelére, és kontrákra fog építeni. Amiből veszélyesek lehetnek még, azok a pontrúgások. Két és fél évet voltam Pápán, nyilván ismerem a játékosokat, szép időszakot töltöttem ott. Nyilván különleges mérkőzés lesz nekem a szombati, de mindenképpen szeretnénk itthon tartani a három pontot – mondta végül Rodenbücher István.

Olvasói sztorik