NB I

Eltiltás a semmiért?

Rodenbücher Istvánnak három meccset ki kell hagynia, pedig egy fotó szerint nem szabálytalankodott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága március 18-i ülésén az alábbi döntéseket hozta:

OTP Bank Liga

Rodenbücher István (MTK) 3, Paulo Vinicius (Fehérvár) 2 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Tomiszlav Szivics vezetőedző (Diósgyőr) 200 ezer forint pénzbüntetésben részesült.

A Ferencváros–Debrecen mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t rendezési hiányosságok, szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata miatt 300 ezer forint, a DVSC-t szurkolóinak pirotechnikai eszköz használata és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 150 ezer forint, pénzbüntetés megfizetésére kötelezik.

A Diósgyőr – Lombard Pápa mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt rendezési hiányosságok, pirotechnikai eszközök használata és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik.

A Videoton – Győri ETO mérkőzéssel kapcsolatban a Videoton FC-t rendezési hiányosságok és szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 100 ezer forint, a Győrt szurkolóinak pirotechnikai eszköz használata, megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és rasszista megnyilvánulásai (huhogás) miatt 500 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik.

A mérkőzésen mindkét táborból felhangzottak az ellenfelet, a játékvezetőket, valamint a labdarúgókat minősíthetetlen kifejezésekkel illető rigmusok, a győri szektorból rasszista megnyilvánulásokat is rögzített az ellenőri jelentés.

A Fegyelmi Szabályzat egyértelműen fogalmaz a trágár, megbotránkoztató, mások emberi méltóságát semmibe vevő, rasszista nézőtéri megnyilvánulásokkal kapcsolatban: „Fegyelmi vétséget követ el, aki nagy nyilvánosság előtt az emberi méltóságot az által sérti, hogy mást, vagy másokat a nemzeti, etnikai, faji, vallási vagy a lakosság egyes csoportjaihoz való tartozás miatt becsmérel vagy megaláz. A Fegyelmi Bizottság köteles eljárni azon labdarúgóval vagy sportszakemberrel szemben, aki a labdarúgással összefüggésben bárkit nyilvánosan, súlyosan becsületsértő kifejezésekkel illet, faj, bőrszín, nyelv, vallás, vagy földrajzi hovatartozása miatt”. A rasszista tartalmú megnyilvánulásokat az MLSZ – az UEFA irányelveinek megfelelően – minden esetben súlyosan szankcionálja.

A Kecskemétet az igazolási és az átigazolási jogból kizárta mindaddig, ameddig az eljárásban szereplő összegű tartozását Bertus Lajos labdarúgó részére nem fizeti meg.

Magyar Kupa

A Nyíregyháza–Debrecen mérkőzéssel kapcsolatban a hazai és a vendég szurkolók részéről történt megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt a Nyíregyháza és a Debrecen is 100 ezer forint pénzbüntetést kapott.

NB II

Remili Mohamed (Vasas) 1, Kormos László (Cegléd) 2 és Almási László (Tatabánya) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Kis László vezetőedző (Cegléd) 200 ezer forint pénzbüntetést kapott.

NB III

Kovács György (Andráshida) 3, Eisenberger Tamás (Bölcske) 1, Berdó Valentin (Komló) 2, Bényei Balázs (Létavértes) 1, Tóth Szilveszter (Nyírbátor) 4 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Tárgyalás megtartása után Kéri Tamás (Szeged 2011) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartották.

Vas László edző (Komló) a kispadtól és az öltözőtől 2 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Komló–Bölcske mérkőzéssel kapcsolatban a Komlót rendezési hiányosságok miatt írásbeli figyelmeztetésben, a Bölcskét szurkolóinak pirotechnikai eszközök használata miatt 150 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Olvasói sztorik