Hírek

„Erre mondják, hogy kettős mérce”

Kemenes Szabolcs szerint Julian Jennert az Újpest–Fradi derbi miatt tiltották el csak három meccsre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

2012 augusztusában az MLSZ fegyelmi bizottsága négy bajnoki mérkőzéstől eltiltotta a Bp. Honvéd kapusát, Kemenes Szabolcsot, mert a Videoton elleni, idegenbeli meccs 91. percében második sárga lappal kiállították. A játékvezető döntése hibás volt, mert a játékos nem buktatta korábbi csapattársát, Torghelle Sándor, a csatár csak eljátszotta az egészet. A hálóőr dühében káromkodott a bíróval, majd berúgta az öltözőajtót.

A múlt szombati MTK–Ferencváros örökrangadón a vendégek holland légiósa, Julian Jenner is második sárga után kapott pirosat, ráadásul az ő esetében jogos volt a döntés. A kiállítás után ő is káromkodott a játékvezetővel, kis híján összeugrott Máté Csaba másodedzővel, majd szintén kezelésbe vette az öltözőajtót. A fegyelmi bizottságtól mindössze három meccsre szóló eltiltást kapott. Az üggyel kapcsolatban a Facebookon megszólalt Kemenes Szabolcs is.

„Azt értem, hogy valaki ideges lesz, mert a játékvezető sárgát ad neki… Sőt még azt is, hogy a második sárga után végképp elszáll az agya… Még azt is, hogy dühében belerúg az öltöző ajtajába. Azt nem annyira, hogy a saját edzőjének nekimegy. De ez mindegy a történet szempontjából. Tudom, mi játszódik le ilyenkor, én is átéltem már, kivéve az edzővel való balhézást. Négy meccset nézhettem kívülről, amiért heves voltam. De úgy néz ki, a szabályok csak rám vonatkoznak ilyen súllyal. Hiszen az előző fordulóban két sárgáért, a játékvezető fenyegetéséért, saját edző lökdöséséért, ajtórugdalásért, ellenféllel ordibálásért valakinek három meccs jár a mindenható MLSZ fegyelmi bizottságának döntése értelmében… Azt hiszem, erre mondják, hogy kettős mérce. Csak érdekességképpen: négy forduló múlva, tehát mire az eltiltás lejár, Újpest–Fradi meccset rendeznek. Mindenki vonja le a tanulságot…”

Olvasói sztorik