Hírek

Benyújtotta a fellebbezést a Fradi

Tagadják a zsidózást, mert állítólag nem hallották.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága az MTK–Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t szurkolóinak pirotechnikai eszközök használata, megbotránkoztató rigmusok bekiabálása, valamint rasszista, antiszemita (zsidózás) megnyilvánulásai miatt 500 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Az FTC honlapján csütörtökön megjelent közlemény szerint a klub fellebbezéssel él a határozat kapcsán. Kérelmükben indítványozzák, hogy az elsőfokú határozatot változtassa meg, a pénzbüntetést pedig törölje a szövetség.

„A vendégszurkolók terhére rótt cselekmények verbálisan megvalósulható részét nem észleltük, így a bizonyítékok közös áttekintése szükséges, melyre tárgyalás keretében van mód. A cselekmények egy másik része nem olyan szurkolóktól származik, akik beazonosíthatóan az FTC szurkolói lennének, tehát ezen kérdés ténybeli vizsgálata is szükséges, annak megállapítására, hogy honnan, a stadion mely részéből eredeztethetőek a cselekmények, oda kik és hogyan, és kiknek a részére értékesítették a jegyeket.

Szeretnénk megtekinteni a mérkőzés ellenőri jelentését, és személyesen meghallgatni az ellenőrt. Kérjük annak lehetőségét megteremteni, hogy a mérkőzés televíziós felvételét együtt megtekinthessük. Szeretnénk megtekinteni továbbá a játékvezetői jelentést és a fegyelmi eljárásban felhasznált egyéb bizonyítékokat.

Kérjük nyilvános tárgyalást tartani szíveskedjenek, ehhez az FTC Labdarúgó Zrt. ragaszkodik. A tárgyaláson Kubatov Gábor, az FTC elnöke és az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatóságának tagja, dr. Berzeviczi Attila igazgatósági tag, Orosz Pál vezérigazgató, a biztonsági vezetők és a Zrt. ügyvédei, valamint a Fradimedia munkatársai vesznek részt, akik a tárgyalásról felvételt készítenek” – írja az FTC közleménye, amelyet Berzeviczi Attila, a részvénytársaság igazgatóságának elnöke jegyez.

Olvasói sztorik