NB I

Újra kiesőhelyen az MTK

A bajnoki címvédő Győri ETO hazai pályán 3-0-ra győzött a kék-fehérek ellen az élvonal 22. fordulójában.
OTP Bank Liga, 22. forduló
Győri ETO FC – MTK 3-0 (1-0)
Győr, 3000 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Győr: Kamenar – Svec, Lipták, Dinjar, Lang – Kamber, Pátkai, Varga R. (Dudás, 66.), Rudolf G. – Strestík (Andrics, 66.), Kalmár (Trajkovics, 75.). Edző: Horváth Ferenc
MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Vukmir, Kálnoki Kis, Kelemen – Pölöskei Zs., Vass Á. (Batik, 42.), Horváth Zs. (Eppel, 81.), Kanta J. – Torghelle, Ladányi (Vass P., 68.). Edző: Garami József
Gólszerzők: Rudolf (12.), Lipták (67.), Andrics (70.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kezdőrúgást a Rába ETO, a Videoton és a válogatott egykori kiváló játékosa, a hatvanadik születésnapját ünneplő Burcsa Győző végezte el.

A két csapat az idei naptári évben már kétszer találkozott: a Magyar Kupa negyeddöntőjében a MTK hazai pályán 2-0-ra nyert, a visszavágón pedig – néhány nappal ezelőtt – 3-3-at játszott. A fővárosiaktól Fejes András, Csiki Norbert, Rodenbücher István, Poór Patrik és Bese Barnabás hiányzott, a hazaiak pedig Takács Ákos, Völgyi Dániel, Koltai Tamás, Sztanisics, Kronaveter, Martínez, Wolfe és Djordjevics játékát nélkülözték.

Az ötödik percben Strestík lőtt a kapu fölé. A tizedik percben Rudolf Gergely tört kapura, de a tizenhatoson belül az utolsó pillanatban szerelték. Két perc múlva Rudolf ezúttal nem hibázott, Vukmir nem tudta szerelni, ő pedig magabiztosan a hálóba lőtt (1-0). A 23. percben Strestík remek labdával szolgálta ki Varga Rolandot, aki öt méterről lőtt, de Hegedüs Lajos nagy bravúrral védett. Ezután Pátkai lövése kerülte el a kapufát.

A 33. percben Varga Roland lőtt a kapu mellé hat méterről. Tíz perc múlva Varga Roland szabadrúgása a keresztlécen csattant. A kupameccshez hasonlóan, most is jól kezdett a bajnoki címvédő, ezúttal is hamar gólt szerzett, és utána is veszélyesebben játszott.

A szünet után Varga lövése után Hegedüs kiejtette a labdát, amely a gólvonal felé pattant, de másodjára megkaparintotta a kapus. Az 57. percben Varga Roland a földre került a tizenhatoson belül, Kálnoki szorításában, de a játékvezető a győrinek adott sárga lapot színészkedésért, sőt az oldalvonalon túl melegítő és hevesen reklamáló Trajkovics is kapott egyet. A folytatásban is többször került elő a sárga, a játék viszont eseménytelen volt. Aztán egy szabadrúgás után Pölöskei Zsolt lőtt a kapu mellé.

A 67. percben egy szöglet után Lipták fejelt a hálóba (2-0). Hegedüs beleért a labdába, de csak beljebb tudta bokszolni. Ezután Pátkai lövése ment mellé. A túloldalon Torghelle kísérlete után Kamenár nagyot védett. A győriek nem hagyták annyiba: Rudol beadása után a csereként beállt Andrics tekert a jobb alsó sarokba (3-0). A 78. percben Pölöskei Zsolt egy szép egyéni akció után a hálóba talált, de a játékvezető les miatt – helyesen, csak kissé késve – érvénytelenítette a találatot.

A fővárosiak játékában ezúttal sokkal kevesebb átütőerő volt, mint a szerdai kupatalálkozón. Vereségével az MTK a kiesőhelyre csúszott, hiszen a Paks pontot szerzett Kaposváron.

– Látszott, hogy sokkal összeszedettebb és jobban koncentrált a Győr, mint szerdán, főleg védekezésben. Voltak olyan periódusok, amikor megijedtem, olyan tempóba mentek bele, amely csapkodó játékot és kevés pontos passzt eredményezett. Ez az adok-kapok most nem tartott sokáig, lehiggadtak, és jókor jött a gól, megnyugtatólag hatott rájuk. Ezután megpróbáltak a pálya minden pontján letámadni, és ez az agresszivitás kamatozott. Jól bírták erővel, labdaszerzés után nem erőltették a támadásokat, igyekeztek megtartani a labdákat. Csak akkor kezdtek kontrázni, ha a labdás játékos szemben volt az MTK védőivel. Inkább visszaforgatták, összeszedettek voltak, le a kalappal előttük. A szerdai meccs iramában nagyobb volt, az MTK többet vállalt, de mindegyik csapat annyit játszik, amennyit az ellenfél enged – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott játékosa.

Olvasói sztorik