NB I

A kupában sikerült, a bajnokságban nem

Az MTK 3-0-ra kikapott a Kecskemét otthonában az élvonal 25. fordulójában.
OTP Bank Liga, 25. forduló
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – MTK 3-0 (2-0)
Kecskemét, 2200 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
KTE: Polekszics – Póti, Karan, Varga R., Forró – Eninful (Patvaros, 17.), Vukaszovics – Szécsi M., Szavics (Pekár, 58.), Gréczi – Simon A. (D. Pavicsevics, 74.). Edző: Bekő Balázs
MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Rodenbücher (Vass Á., a szünetben), Vukmir, Kálnoki-Kis, Fejes A. – Horváth Zs. (Ladányi, 63.), Pölöskei Zs., Kanta J., Vass P. (Eppel, 82.) – Torghelle. Edző: Garami József
Gólszerzők: Simon A. (12.), Szavics (29.), Pavicsevics (92.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az utóbbi hetekben egyre jobb formában játszó csapatok találkoztak Kecskeméten. A hazaiaknak nem volt számottevő hiányzójuk, az MTK-nál Baki Ákos, Bese Barnabás, Csiki Norbert és Poór Patrik játékára nem számíthattak.

A második percben Pölöskei Zsolt elé pattant egy kifejelt labda, de a lövését Polekszics fogta. A nyolcadik percben Torghelle passzából Kanta József 17 méterről a kapu fölé bombázott. Négy perccel később Eninful vezette a labdát egy jó kontra kezdéseként, majd Gréczit hozta játékba, aki elhúzott a védője mellett, pontos beadását az érkező Simon Attila a hálóba fejelte (1-0). A 29. percben Szavics megindult, majd 16 méterről elegánsan a hálóba lőtt (2-0).

Kétgólos előnyben is támadásban maradt a KTE: a 32. percben Gréczi lövése megpattant, és centikkel a kapufa mellett suhant el. A szünet előtt Szécsi Márk lőtt középről, 18 méterről a kapu fölé. A vendégeknek is voltak ígéretes próbálkozásaik, de rendre pontatlanul céloztak. A hosszabbítás pillanataiban a veszélyesen kilépő Torghelle elől Forró tisztázott szögletre. A beadást kifejelték, majd a visszaívelés után Vass Patrik fejesét Polekszics a keresztlécre tolta.

A fordulás után Horváth Zsolt került ziccerbe, de Polekszics bravúrral védte. Az 52. percben Pölöskei Zsolt szabadrúgása nem sokkal ment mellé. A túloldalon Patvaros került a földre a tizenhatoson belül, de a játékvezető büntető helyett sárga lapot adott műesésért. Az 57. percben Szavics szabadrúgását Hegedüs Lajos a kapufa segítségével védte. A 72. percben előbb Pekár, majd a másik kapu előtt Torghelle lőtt fölé. A folytatásban Torghelle közeli lövését Polekszics ütötte ki, majd Vass Patrik lövését blokkolták. Nem szabadult fel a hazai kapu, Vass távolról is lőtt, de ezt is fölé tolta Polekszics.

Nyomás alatt tartotta ellenfele kapuját az MTK, a nyolcvanadik percben mégis a házigazdák növelhették volna előnyüket, ugyanis Nagy Tibor majdnem öngólt lőtt. Két perc múlva Torghelle csúsztatta fölé Nagy beadását. A 87. percben Szécsi Márk egy szép szóló végén nem sokkal lőtt a kapufa mellé. A 92. percben Pavicsevics erőszakosan elindult egy előrevágott labdára, majd elpöccintette Hegedüs mellett (3-0) – tudósított a KTE honlapja.

A Magyar Kupából az MTK kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel búcsúztatta a Kecskemétet, a bajnoki pontok szempontjából rendkívül fontos meccset viszont elvesztette.

– A közepesnél valamivel jobb színvonalú mérkőzés volt. A KTE tartotta a formáját, az MTK viszont egy árnyalattal gyengébben futballozott, mint az elmúlt hetekben. Lehet, hogy amiatt, mert a hét közben kupameccse volt, de nem láttam azt a motivációt, ami a bennmaradáshoz szükség lenne. Lassacskán már nem ismerem ki magamat a magyar labdarúgásban, mert lehetséges, hogy hárommilliárdból sem lehet jó csapatot építeni, és előfordulhat, hogy néhány százmillióból is lehet. A lényeg szerintem az, hogy optimálisan válasszák meg a játékosokat, a csapat szerkezetének megfelelően – mondta a Rangadó.hu szakértője, Czéh László, a Ferencváros és a Kecskemét korábbi kiváló játékosa.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik