NB I

Versenyhelyzet van

Rodenbücher István elmondta, hogy a kék-fehérek számára minden meccs egy döntővel ér fel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán a Győri ETO együttesét fogadta az MTK a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A találkozót 2-0-ra kék-fehérek nyerték, akik a Fradi után újabb nagy skalpot gyűjtöttek be, a győriek tavaszi kálváriája pedig folytatódott. A mérkőzést végigjátszotta a fővárosiakhoz télen visszatérő Rodenbücher István, aki a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, úgy érzi, hogy hellyel-közzel jól, és ami a legfontosabb, eredményesen futballoztak az ETO ellen.

– Nehéz meccset játszottunk, egy nagyon jó Győrrel találkoztunk – kezdte Rodenbücher István. – Tudtuk, hogy a vendégek kisebb hullámvölgyben vannak, hiszen nem úgy jöttek az eredményeik, ahogy szerették volna. Nekünk a bajnokság most fontosabb, mint a Magyar Kupa, de természetesen szeretnénk minden mérkőzést megnyerni, hogy elérjük a céljainkat. Hellyel-közzel jól is játszottunk a Győr ellen, és ami a legfontosabb, eredményesen futballoztunk. Abban tudtuk felülmúlni őket, hogy nagyobb százalékban használtuk ki nem is a helyzeteinket, hanem a lehetőségeinket. Helyzetünk nem is nagyon volt, csak lehetőségeink, de azokat sikerült értékesítenünk. Úgy érzem, masszívak voltunk, az ETO-nak is akadt helyzete, de nagyon jól zártunk, és a kapusunk is remekül védett. Úgy gondolom, jól hatástalanítottuk ellenfelünk akcióit.

A tapasztalt hátvéd az MTK idei két bajnoki meccsén még nem kapott lehetőséget, így a Győr ellen játszotta első tavaszi tétmérkőzését.

– Versenyhelyzet van a csapaton belül, és Garami Józsi bácsi úgy döntött, hogy Vukmir és Kálnoki-Kis játszik. A Győr ellen azért kaptam lehetőséget, mert Vukmirnak öt sárga lapja van, és vasárnap is én fogok kezdeni. Versenyhelyzet van, tehát az játszik, akit a mester berak.

Rodenbücher István a téli átigazolási időszakban tért vissza korábbi klubjához, és bízik benne, hogy simán kiharcolják az élvonalban maradást.

– Nagyon örülök, hogy visszatértem az MTK-hoz. Úgy érzem, hogy nagyon jó csapatunk van, és szerintem nem reális a helyezésünk. Remélem, hogy bizonyítani fogjuk, hogy nem itt van a helyünk, és simán bennmaradunk az NB I-ben. Vannak rutinos, idősebb játékosok, akiktől a fiataljaink sok mindent el tudnak lesni, és ezáltal eredményesek tudunk lenni a bajnokságban.

A kék-fehérek vasárnap a Pécs otthonában vendégszerepelnek, Rodenbücher kemény összecsapásra számít, de ponttal, pontokkal szeretne hazatérni.

– Nagyon nehéz meccsre számítok, nekünk igazából minden mérkőzés egy döntővel ér fel. Mindenképp pontért, pontokért utazunk Pécsre, hiszen a mi helyzetünkben csak ez az elfogadható. Annak ellenére, hogy a mecsekiek hét közben kikaptak a kupában, azért Győrben gurítottak egy ötöst. Biztosan kemény összecsapás vár ránk, de szeretnénk ponttal, pontokkal hazatérni – mondta végül Rodenbücher István.

Olvasói sztorik