NB I

A kupában is kikapott a bajnok

A Győri ETO 2-0-s vereséget szenvedett az MTK otthonában a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén.
Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
MTK – Győri ETO 2-0 (1-0)
Hidegkuti-stadion, 400 néző. Játékvezető: Erdős
MTK: Groppioni – Nagy T., Kálnoki Kis, Fejes A. (Poór, 76.) – Pölöskei Zs., Rodenbücher, Kanta J. – Bese (Vass P., a szünetben), Batik, Ladányi (Vass Á., 84.) – Torghelle. Edző: Garami József
Győr: Kamenar – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Kronaveter (Kalmár, 66.), Kamber, Pátkai – Martínez (Andrics, 57.), Varga R., Burgos (Rudolf G., 59.). Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Torghelle (36.), Kanta J. (67.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt hétvégén a Fradit legyőző MTK, illetve a Pécstől nagy meglepetésre vereséget szenvedő Győri ETO találkozott szerdán a kupanegyeddöntőben. A várakozásokkal ellentétben a fővárosiak nem kezdtek tartalékosan, csak Hegedüs Lajos és Vass Ádám került a kispadra.

Az ötödik percben Varga Roland lőtt nagyjából húsz méterről, de Groppioni biztosan védett. A 11. percben Bese Barnabás 18 méteres lövését Kamenar magabiztosan fogta. A 22. percben Pátkai Máté lőtt közvetlenül közelről a kapuba, de les miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot. A 25. percben Torghelle egy védő szorításában éles szögből kapura lőtt, de Kamenar könnyedén fogta a labdát. A 36. percben Kanta József felívelését Torghelle Sándor teljesen kiszorított helyzetből, majdnem az alapvonalról, mintegy hét méterről a kifutó Kamenár kapus fölött elfejelte, a labda pedig a kapuba hullott (1-0).

A 49. percben Varga Roland szabadrúgását Groppioni szögletre tolta. A hatvanadik percben Torghelle kapott remek labdát a vendégek tizenhatosa előtt, szépen levette, majd 12 méterről centikkel fölé rúgta. Két perccel később Torghelle egy újabb versenyfutás után húsz méterről lőtt, de Kamenar biztosan védett. A 67. percben Ladányit buktatták a vendégek tizenhatosa előtt, a hazaiak szabadrúgását Kanta József 18 méterről gyönyörűen csavarta a jobb felsőbe (2-0).

A 73. percben Pátkai fejelt hat méterről kapura, de Groppioni higgadtan védett. A 89. percben Kamber csúsztatta meg a labdát középen hét méterről, de Groppioni bravúrral kitolta – tudósított az onlajnok.com.

Az első felvonás első tíz percében a Győr próbált dominálni, de komoly helyzete nem volt. Utána kiegyenlítetté vált a játék, ziccer egyik oldalon sem alakult ki – mondta a Rangadó.hu helyszíni tudósítója. A győrieknél Martínez volt a legaktívabb, az MTK pedig arra próbált játszani, hogy Torghelle megtartja a labdákat elöl, de senki nem ért fel mellé. Pölöskei Zsolt sok labdát szerzett, Kanta József igyekezett irányítani, de csapattársai közül szinte senki nem mozgott. Az első félidő egyetlen színfoltja a fáradhatatlan Torghelle Sándor volt, aki úgy játszott, mintha más dimenzióban lenne, mintha csak neki egyedül lenne kedve futballozni. Minden labdára ment, és szinte mindenhova odaért.

A szünet után Torghelle Sándornak volt két ziccere egy percen belül, de ezek kimaradtak. A futball nem büntetett, az elpuskázott lehetőségek nem bosszulták meg magukat, mert bár a vendégek előtt is adódott két helyzet, ezekből sem lett gól, pedig a továbbjutás szempontjából fontos lett volna a győrieknek. Szabadrúgásból növelte előnyét az MTK, amely a hajrában főleg kontrákra rendezkedett be, de ezeket nem vitte végig, inkább próbálta megtartani a labdát, pedig akár a harmadik gól is benne lehetett volna. Az ETO csapatának továbbra sem látszik, mit akar játszani.

– A meccs képe alapján a győriek többet tettek, hogy a magunk javára fordítsák az eredményt. Az első félidőben egyértelműen domináltunk, de gólt kaptunk egy szerencsétlen, fölösleges szituációból – nem is nevezném játékhelyzetnek. Utána is próbáltunk menni, de kaptunk egy újabb gólt szabadrúgásból, amikor az MTK már jól megszervezte a védekezését, és kontrákból jöttek ki. Sokat tettünk, hogy megnyerjük a meccset, de úgy látszik, ez most kevés volt. Az idegenben rúgott gól mindig értékes, de a visszavágón egyértelműen arra kell játszanunk, hogy a hátrányt ledolgozzuk. Úgy kell játszanunk, mint most az első félidőben, helyzeteket kell kialakítani, és értékesíteni. Tartom annyira erősnek a csapatot, hogy le tudja faragni a hátrányt – mondta a Rangadó.hu szakértője, Vincze Ottó, a Ferencváros egykori válogatott játékosa, a Győri ETO klubigazgatója.

Olvasói sztorik