NB I

„Minden lassú, amit csináltok!”

A Pápa hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott az újonc Puskás Akadémiával az élvonal első fordulójának nyitómeccsén.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 1. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0)
Pápa, 1000 néző. Játékvezető: Iványi
Pápa: Szűcs L. – Struhar, Supics, Rodenbücher, Présinger – Quintero, Szabó O. (Tóth G., 61.), Tóth Bence (Eszlátyi, a szünetben), Tajthy, Orosz M. (Király B., 71.) – Griffiths. Edző: Tóth Bálint
Puskás FC: Hajdúch – Vaszicsku, Aposztolopulosz (Tamás M., 56.), Tóth II Balázs (U. Nikolics, a szünetben), Farkas N. – Vachtler, Polonkai, Baracskai, Gajdos, Bertus (Tischler, a szünetben) – Zsolnai. Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Eszlátyi (63.), illetve Vaszicsku (82.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hazai oldalon Dlusztus, Dóczi, Kenesei és Marics is sérülés miatt hiányzott, ahogyan a vendégek részéről Margitics Andor és Szakály Dénes. A Puskás FC legújabb szerzeménye, Tischler Patrik a cserepadon kezdte a meccset.

A harmadik percben jött az első nagy helyzet: Orosz Márk 11 méterről lőtt, de Lubos Hajdúch a levegőben úszva védett. A tízedik percben Supics lőtt a léc fölé, öt perccel később pedig ismét Orosz veszélyeztetett, de 11 méterről leadott lövését a felcsútiak kapusa ismét védte. A félidő közepén elrendelt ivószünetig több említésre méltó helyzet nem volt. Miközben játékosai frissítették magukat, a pápaiak vezetőedzője, Tóth Bálint nem fukarkodott a kritikával: „Minden lassú, amit csináltok!”

A folytatásban is inkább a hazaiak birtokolták a labdát és ők léptek fel kezdeményezőbben, de mezőnyfölényük meddőnek bizonyult, hiszen csak erőlködtek… A 45. percben Quintero és Supics is a földre került a tizenhatoson belül, előbbi esetben járt volna a tizenegyes, de a játékvezető nem ítélt semmit.

A második félidőben már Tischler is ott volt a pályán, mégis a Pápa szerezhetett volna gólt, de Griffiths a kaputól hat méterre nem tudta átvenni a labdát. Benczés Miklós a szünetben kettőt cserélt, de az újrakezdés után néhány perccel megsérült görög védője, Aposztolopulosz, akit nem tudta folytatni a játékot, tehát 35 perccel a vége előtt elfogytak a vendégek módosítási lehetőségei.

Az 58. percben Orosz Márk távoli lövését védte Hajdúch, majd a 63. percben szinte a semmiből megszerezte a vezetést a Pápa: Griffiths bejátszása után Eszlátyi István lehetetlen szögből, az alapvonaltól három méterre lövésre szánta el magát, és a kapus mellett a bal felső sarokba bombázott (1-0). A 22 éves csatár élete első NB I-es meccsén megszerezte az új szezon első gólját, és erre még a szigorú Tóth Bálint sem mondhatta, hogy lassú volt!

Tíz perccel a gól után magához tért a Puskás FC, és vezetett néhány veszélyes akciót, de a negyvenedik születésnapját két hét múlva ünneplő Szűcs Lajos bátor vetődésekkel védett. A 82. percben azonban már ő is tehetetlen volt, mert egy szöglet után órási kavarodás támadt a hazaiak kapuja előtt, a labda végül Vaszicsku Gergő elé került, aki élete első első osztályú meccsén megszerezte a Puskás FC történetének első élvonalbeli gólját (1-1).

A 91. perc Tóth Gábor beadása után kellett Vaszicsku hatalmas mentése: becsúszva szerelt szögletre. És még mindig nem volt vége: egy perccel később Eszlátyi újabb nagy lövését védte Hajdúch. Mivel több gól már nem született, maradt a döntetlen, ami a játék képe alapján inkább a pápaiaknak ad okot bosszankodásra.

– Abszolút nem látszott megilletődöttség a Puskás FC játékosain. Felvették a közelharcokat és kemények voltak – mondta a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Puskás Akadémia korábbi edzője. – Ez annak, aki ismeri őket, nem újdonság, így számomra sem, mert tavaly láttam, hogy az NB II-es edzéseken és meccseken is NB I-es munkát végeztek. Érdekesség, hogy Vachtler Csaba és Tamás Márk személyében két olyan játékos is a pályán volt, aki tavaly még az NB III-ban szerepelt, és rajtuk kívül is voltak abszolút újoncok. A hazaiaknak több helyzetük volt, de a vendégek felvették a harcot, az egyenlítő gól előtt fölénybe is kerültek, és a végén is voltak helyzeteik. Benczés Miklós nehéz helyzetbe került, mert Tóth Balázs és Aposztolopulosz kiesése miatt komoly űr támadt középen, de a többiek erősek voltak és megoldották. Küzdelmes játékot és közepes színvonalat hozott a meccs, a csapatok odatették magukat, a játék pedig lesz még jobb is.

Olvasói sztorik