NB I

Anelka duplázott a Puskás ellen

A Puskás Akadémia FC 3-0-ra kikapott az angol West Bromwich Albion csapatától a Sopronban rendezett felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
West Bromwich Albion (angol) – Puskás Akadémia FC 0-3 (0-2)
Sopron, 5000 néző. Játékvezető: Farkas Ádám
WBA: Myhill – Reid, Olsson, Popov, Yacob – Morisson, Long, Brunt, Dawson – Anelka, Rosenberg. Cserék: Daniels (kapus), Mulumbu, McAauley, Tamas, Beramino, Ridgewell. Edző: Steve Clarke
Puskás FC: Hajdúch – Margitics, Vaszicsku, Aposztolopulosz, Farkas N. – Polonkai, Tóth B., Bertus – Gajdos – Zsolnai, Baracskai. Cserék: Somodi (kapus), U. Nikolics, Smrekar, Fabio, Vachtler, Papucsek, Tamás M., Luque, Tóth L., Károly B., Barcsay., Nagy Zs., Molnár T. Edző: Benczés Miklós
Gólszerző: Anelka (8., 25.), Dorrans (tizenegyesből 79.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A West Bromwich Albion kezdőcsapatában ott volt a francia Európa-bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Nicolas Anelka, az egyelőre szerződés nélküli Gera Zoltán pedig a lelátóról követte az eseményeket. Az NB I pénteki rajtjára készülő Puskás FC a sérült Szakály Dénest leszámítva legjobb összeállításában kezdett – írja a klub honlapja.

A magyar futballélet több prominens szereplője és ismert alakja – többek között Kovács Ferenc, Détári Lajos, Sallói István, Supka Attila, Vörösbaranyi József – is ott volt a lelátón, és a Puskás Akadémia valamennyi növendéke és edzője is a helyszínre utazott.

Az első öt percben nem volt gólhelyzet, ismerkedtek egymással a csapatok. Aztán a hatodik percben Chris Brunt 17 méterről megeresztett szabadrúgását Lubos Hajdúch nagy bravúrral tolta a léc fölé. Két perccel később egy szöglet után megszületett a meccs első gólja: Rosenberg lövése még leperdült az egyik védőről, a labda Anelkához került, aki a fekvő kapus mellett négy méterről a kapu közepébe lőtt (0-1).

A kapott gól után néhány perccel megnyugodott a Puskás FC. A 16. percben Bertus Lajos tette ki a labdát Baracskai Rolandnak a bal szélre, aki elrobogott, de a középre ívelésére nem érkezett senki. A 19. percben a kiugró Shane Long gyorsaságára nem volt ellenszerük a magyar védőknek, de az ír válogatott 14 méteres lövésébe ujjheggyel bele tudott érni Hajdúch, így gól helyett kapufa lett.

A 22. percben Shane Long elhúzta a labdát a felcsútiak kapusa mellett, de már némileg kisodródva, nem tudott a kapuba lőni, az oldalhálót találta el. Újabb három perc elteltével Anelka a tizenhatos vonalán két védőt is megbolondított, majd kitette a labdát jobbra Rosenbergnek, ő hajszálpontosan visszatette az ötösre befutó franciának, aki látványosan fejelt a hosszú sarokba (0-2).

A második félidő első öt perce mezőnyjátékkal telt, nem alakult ki említést érdemlő gólhelyzet. Aztán az 59. percben Uros Nikolics 21 méterről kapura lőtt, és alig néhány centivel tévesztett célt. A 65. percben Bertus 19 méteres lövése után az angol kapus fölé tolta a labdát. A 71. percben Barcsay Márk ment el a bal oldalon, lövését bravúrral védte Daniels, a kipattanót Károly Bálint lőtte kapura, de a bal kapufát találta telibe.

A 79. percben Tamás Márk a játékvezető szerint szabálytalan volt a tizenhatoson belül Roofe-fal szemben, bár úgy tűnt, csak elrúgta volna előle a labdát. Mindenesetre büntetőt ítélt Farkas Ádám játékvezető, amit Dorrans értékesített (0-3).

– Anelkán lehetett látni, hogy nagyon jó futballista, szemgyönyörködtető megoldásai voltak, az ilyenekért érdemes meccsre járni – mondta a Rangadó.hu szakértője, Supka Attila, a Soproni VSE szakmai igazgatója. – Az első félidőben nagy fölényben volt a WBA, amely képzett, jó játékosokból áll, minőségileg jobbak, mint a felcsútiak. A Puskás FC mindent megtett, hogy jó eredményt érjen el, voltak lehetőségei is, de nem tudták kihasználni. Ebből a mérkőzésből nem lehet kiindulni, hiszen a magyar csapatnak a hétvégén már bajnoki meccse van, talán erre is tartalékoltak, és figyeltek, nehogy megsérüljön valaki, Ez igaz az angolokra is, hiszen vége ért az edzőtáborozásuk, a mérkőzés után utaztak haza. A felcsútiak jó játékosokat igazoltak, lehet látni, hogy összeálltak, és nem lesz kiesési gondjuk.

Benczés Miklós, a Puskás FC vezetőedzője: – Először is, köszönjük a gratulációt a West Bromwich menedzserének. Remek tapasztalatszerzés volt ez nekünk, a fiatal játékosok testközelből érezhették, hová kell eljutniuk, ha sikeresek futballisták akarnak lenni. Köszönjük a West Bromwichnak az alkalmat, hogy ezt a tapasztalatot megszerezhették.

Polonkai Attila, csapatkapitány: – Az első negyvenöt percben kicsit bátortalanok voltunk, de hát más iramhoz vagyunk szokva. Ha hétről hétre ilyen ellenfelekkel találkoznánk, akkor szorosabb meccseket tudnánk játszani. Sajnos ez egyelőre nem adatik meg, de sok fiatal játékos erre készül, hogy mihamarabb ilyen szinten, ilyen ellenfelek ellen léphessen pályára.

Steve Clarke, a WBA menedzsere: – Az első hatvan-hatvanöt perc igazán élvezetes, jó mérkőzés volt. Sikerült helyzeteket kialakítanunk és gólokat szereznünk. Utána kicsit esett a színvonal, de ez elsősorban a sok cserének volt köszönhető. Az angol és a magyar futball között a fizikai mutatókban van a legnagyobb különbség. Úgy vettem észre, a mi játékosaink gyorsabbak, erősebbek voltak, mint a magyarok. Ha valakit meg kellene neveznem a Puskás FC játékosai közül, akkor Uros Nikolicsot mondanám, és tetszett a csapatkapitány, Polonkai Attila játéka is.

Chris Brundt, az angolok csapatkapitánya: – Nem csak az ellenféllel, a nagy meleggel is meg kellett küzdenünk. Úgy érzem, az első hatvan-hatvanöt percig jó meccset játszottunk. Gyorsan kellett játszanunk a Puskás FC ellen a komoly ausztriai edzőtáborból, ami főleg fizikailag volt nagyon kimerítő. Örülök a győzelemnek.

A nyilatkozatok a pfla.hu honlapról származnak.

Olvasói sztorik