Hírek

„Zoltán értéket képvisel”

A West Bromwich Albion edzője, Steve Clarke nehéz mérkőzésre számít a Puskás Akadémia ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az angol Premier League nyolcadik helyezettje a magyar NB II Nyugati-csoportjának győztesével játszik felkészülési mérkőzést. A West Bromwich Albion és a Puskás Akadémia FC hétfőn 18 órától, Sopronban mérkőzik egymással.

– Mindenképpen jó meccsre készülünk, két hét kemény edzőtábor után végre mérkőzést játszunk. Pontosan ezért lehet, hogy a Puskás FC ellen fáradtak lesznek a játékosaim. Kemény és nehéz mérkőzést várok az ellenfelünk bajnoki főpróbáján – mondta a PFLA honlapjának adott interjújában Steve Clarke, az angol csapat edzője.

A magyarokat elsősorban Gera Zoltán miatt érdekli a WBA szereplése, de ő sérült, biztosan kihagyja a hétfői meccset. Természetesen már az edzője is nagyon várja, hogy felépüljön.

– Zoltán nagyon súlyos sérülést szenvedett januárban, de már ő is látja annak a kemény rehabilitációs munkának a gyümölcsét, amit tél óta végez – magyarázta Steve Clarke. – Még négy-hat hétre van szüksége, hogy utolérje magát és csatlakozzon a többiekhez. Remélhetőleg minőségi játékosként kapjuk vissza, mert tudjuk, Zoltán értéket képvisel. Keményen, elszánt profiként dolgozik azon, hogy mihamarabb visszatérhessen. Amikor Zoltán bevethető volt az elmúlt idényben, a csapat erősségei közé tartozott, azonban a bajnokság második felében nélkülöznünk kellett a kvalitásait. Szerencsések vagyunk, hogy ilyen kaliberű játékosunk van, mint Zoltán, aki ráadásul nagyon jó ember. Ha az előttünk álló hosszú Premier League-idényt vesszük, az az érdekünk, hogy minél több kellemes ember legyen a keretben, mert ilyen környezetben könnyebb sikereket elérni. Zoltán a kellemes emberek közé tartozik, ezért is van rá szükségünk.

Gera tehát nem játszik Sopronban, de ott lesz többek között az új szerzemény, Nicolas Anelka, aki Bajnokok Ligáját nyert a Real Madriddal és BL-döntőt játszott a Chelsea játékosaként.

– Nicolas érkezésével minőségileg előreléptünk. Anelka labdaérintései rendkívül hasznosak: ritkán adja el a labdát, ellenben jól hozza helyzetbe a csapattársait. Amint erőnlétileg is utoléri magát, sokkal élesebb lesz és a góljaival segíthet a csapatnak – mondta a WBA vezetőedzője.

Olvasói sztorik