Hírek

Gera: keresztszalag-szakadás

Gera Zoltán számára véget ért a szezon, ugyanis újabb térdsérülése is súlyosnak bizonyult.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott és az angol West Bromwich Albion labdarúgójának elszakadt a keresztszalagja, ezért legalább féléves kihagyás vár rá – írja az MTI.

A 33 éves támadó szombaton, klubcsapatának Queens Park Rangers elleni FA Kupa-mérkőzésén (1-1) vált harcképtelenné, ráadásul ugyanaz a térde sérült meg, amelyet korábban már műteni kellett keresztszalag-szakadás miatt. Ezúttal a vizsgálatok azt az eredményt hozták, hogy a szakadás mellett porcleválás is van a térdében.

A bajnokság hetedik helyén álló WBA közleménye szerint a játékos hat-kilenc hónapra dőlt ki, és a beavatkozást jövő héten végzik el.

Steve Clarke vezetőedző szomorúan nyilatkozott: – Lesújtott a hír. Zoltán fantasztikus fickó és profi játékos, köszönetet mondok neki a szezonbeli teljesítményéért, nagyszerűen játszott.

A tréner kifejtette, hogy a klub mindenben támogatja a magyar légiós rehabilitációját, aki egyszer már bebizonyította, hogy képes visszatérni ilyen súlyos sérülés után is. Clarke hozzáfűzte: nincs kétsége afelől, hogy ismét így történik majd.

A WBA-ban a jelenlegi idény során 18 meccsen négyszer eredményes Gera így nem csupán az angol bajnoki szezon második felét, de a magyar válogatott márciusi, két sorsdöntő világbajnoki selejtezőjét is kihagyja a románok és a törökök ellen.

A magyar futballista 2011 novemberében olyan súlyos térdsérülést szenvedett, hogy a szezon hátralévő részében nem játszhatott, s csak tavaly augusztusban térhetett vissza a pályára.

Gera kedden közölte Egervári Sándor szövetségi kapitánnyal a szomorú hírt, arról viszont még nem tudott beszámolni, hogy mikor és hol végzik el a szükséges beavatkozást. Az biztos, hogy a támadó ebben a szezonban már nem léphet pályára – áll az MLSZ honlapján.

Olvasói sztorik