NB I

Két héten belül eldől Gera sorsa

A WBA játékosa elmondta: egy hónapon belül ismét teljes értékű edzésmunkát végezhet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gera Zoltán továbbra is szerződés nélkül várja a bajnoki rajtot. A West Bromwich Albion magyar játékosa hosszú sérülés után kezdte el újra az edzéseket, és úgy tűnik, lassan újra teljes munkát végezhet. A válogatott játékos és csapata Ausztriában készül a szezonnyitóra, ahol a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor is meglátogatta kulcsjátékosát.

Gera a birminghammail.co.uk angol portálnak a táborozás alatt adott interjújában elmondta, két héten belül pont kerülhet a tárgyalássorozat végére. Bízik benne, hogy maradhat a WBA-nál, és úgy érzi, erre minden esélye meg is lehet, különben miért vitték volna el magukkal Ausztriába…

– Még egyeztetünk a jövőmről, de ha a klub nem szeretne velem hosszabbítani, akkor valószínűleg nem lennék itt – mondta Gera Zoltán. – A vezetőség szeretné látni, hogy milyen állapotban vagyok, de remélem, két héten belül sikerül megállapodnunk. Beszéltem Steve Clarke vezetőedzővel, és biztosított róla, hogy szeretne viszontlátni a csapatban. Ez jó érzéssel tölt el. Az orvosi stáb is figyelt rám, nagyon sokat jelent nekem, hogy az elmúlt két idényben, mialatt másfél évet ki kellett hagynom, mennyit törődtek velem. Három-négy héten belül teljes edzéseket végezhetek. A rehabilitáció nagy részén túl vagyok. Együtt edzettem már a csapattal, a labdás tréningeken is részt vettem, de a kondícióm még nem százszázalékos. A helyes koordinációt, mozdulatokat még gyakorolnom kell, de menni fog.

Egervári Sándor szövetségi kapitány is meglátogatta az edzőtáborban Gera Zoltánt, és elmondta, továbbra is kulcsjátékosként számol vele a válogatottban. Szeptemberben még nem lesz ott a keretben, de októberben talán már segítheti a csapatot.

A West Bromwich Albion menedzsere, Steve Clark is bízik benne, hogy Gera marad a csapatban.

– Még semmi sem dőlt el a játékos szerződését illetően, folyamatosan egyeztetünk Gerával. A legfontosabb tényező Zoli erőnléte. Egyelőre csak rövid passzolgatós gyakorlatokon vett részt, de egyre jobban utoléri a többieket. Amint visszanyeri az erejét, minden tisztább lesz neki is – mondta a vezetőedző.

Olvasói sztorik