NB I

Fontos lesz a jó rajt

Zsolnai Róbert szerint kiegyensúlyozott lesz az idei NB I, és bízik benne, hogy nem lesznek kiesési gondjaik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Múlt szombaton ért véget az NB I-ben újonc Puskás Akadémia FC ausztriai edzőtábora. A felcsútiak egy hetet töltöttek az osztrákoknál, ahol több edzőmérkőzés is tarkította a felkészülés programját. Az orosz Rubin Kazany tartalékcsapata, az osztrák harmadosztályú Ritzing, illetve a román élvonalbeli AFC Sageata Novodari ellen is nyert a magyar együttes. A három edzőmérkőzésen kétszer is eredményes volt a Puskás FC támadója, Zsolnai Róbert, aki a Rangadó.hu megkeresésére mesélt az egyhetes osztrák edzőtáborozásról.

– Úgy érzem, jól haladunk a felkészüléssel. A kiírt programot mindenki el tudja végezni, szerencsére a sérülések egy-két kivételtől eltekintve eddig elkerülték a csapatot – kezdte a korábban Kaposváron, Debrecenben, Kispesten és Szolnokon is megfordult támadó. – Az ausztriai edzőtábor nagyon jó hangulatban telt el. Kiváló mérkőzéseket játszottunk, és volt egy remek csapatösszetartás is, amely során raftingolással töltöttük az egyik napot. Csak pozitívan tudok beszélni az edzőtáborról, szerencsére nem is kellett messze utaznunk. Közel voltunk, és tényleg jól is alakultak a dolgok.

A 31 éves csatár az edzőmeccsek képe alapján arról is beszélt, hogy a csapat játékának még fejlődnie kell.

– Úgy gondolom, kicsit még fejlődnünk kell, de szerencsére az utolsó edzőmeccsünk a román első osztályú csapat ellen már jóra sikeredett, bár olyan nagy baj korábban sem volt. Amit elkezdtünk gyakorolni, az kezd átülni a csapatra, és kezd alakulni. Bízom benne, hogy ezt megtudjuk majd valósítani a bajnokságban is – vélekedett Zsolnai.

Az előző szezonban a másodosztályban 15 találatig jutó Zsolnai szerint a bennmaradás szempontjából nagyon fontos lesz, hogy jól kapják el a bajnoki rajtot.

– Bízom benne, hogy benn fogunk maradni, és egy kicsit abban is reménykedem, hogy előrébb tudunk végezni, és nem lesz kiesési gondunk – magyarázta a Puskás FC csatára. – Szerintem nagyon kiegyensúlyozott lesz most az NB I. Jelenleg tippem sincs, hogy mondjuk ki lehet a bajnok, vagy kik lesznek a kiesők. Nagyon sokat fog számítani, hogyan tudjuk elkapni a rajtot. Ha esetleg győzelemmel tudnánk kezdeni és lendületbe kerülnénk, akkor úgy gondolom, nem lesznek problémáink. Mindenkinek nagy lökést adna egy jó kezdés. Ha biztosan bennmaradnánk, és nem lennének kiesési gondjaink, akkor én már elégedett lennék az előttünk álló szezonnal.

Olvasói sztorik