NB I

Zsolnai góljával nyert a Puskás

Az ausztriai edzőtábor második napján lejátszotta idei harmadik felkészülési mérkőzését a Puskás Akadémia FC, amely Zsolnai Róbert góljával 1-0-ra nyert az orosz tartalékbajnokságban szereplő Rubin Kazany II ellen, Bükön.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Eredetileg ez a meccs nem szerepelt a felcsútiak programjában, ám a Kaposvár lemondta a találkozót, így a korábban a Ferencvárosban szereplő Szergej Kuznyecovnak ellenfelet kellett keresnie az oroszok számára, a Puskás FC szakmai stábja pedig igent mondott a felkérésre.

A nagy meleg ellenére jó volt az iram, az elején Szakály Dénes kétszer is veszélyeztetett, majd következett két orosz kísérlet, szintén eredménytelenül. Gajdos többször is remekül ment el a bal oldalon, egyre-másra vezette támadásait a magyar csapat, ám az ellenfél lelkesen, keményen harcolt. Polonkai Attila távoli lövése és Aposztolopulosz fejese tapsot érdemelt, gól viszont nem született az első félidőben.

A 48. percben nagyon szép akció után változott az eredmény: Nagy Zsolt ugratta ki Zsolnai Róbertet, a center pedig 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A hat akadémistával felálló magyar csapatnak jól küzdött, Nagy Zsoltnak és Tóth Lászlónak volt helyzete, s a végén az oroszok is nyomtak, ám az állás már nem módosult.

– Jó ritmusban futballoztunk mindkét félidőben, a labdabirtoklást és a helyzetek számát tekintve is sikerült ellenfelünk fölé nőnünk – értékelt a klub honlapján Benczés Miklós vezetőedző. – Örülök, hogy egyre több minden köszönt vissza abból, amit gyakorolunk és amit szeretnénk majd a tétmeccseken is megmutatni, s az sem mellékes, hogy mindezt győztes meccsen valósítottuk meg. Persze, voltak hibák, azokat elemezzük, megbeszéljük a játékosokkal.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Puskás Akadémia FC – Rubin Kazany II (orosz) 1-0 (0-0)

Bük

Puskás FC. 1. félidő: Lubos – Margitics, Vaszicsku, Aposztolopulosz, Farkas N. – Polonkai, U. Nikolics, Szakály D. – Bertus, Gajdos, Baracskai. 2. félidő: Somodi – Wachtler, Papucsek, Tamás M., Nagy Zs. – Szelei, Fabio, Károly B. – Tóth L., Zsolnai, Molnár T. Edző: Benczés Miklós

Gólszerző: Zsolnai (48.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik