NB I

Nem tudja miért, de mennie kell

Nagy Dániel távozik a Puskás Akadémia csapatától, de valószínűleg nem tér vissza a Haladáshoz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A székesfehérvári születésű Nagy Dániel a Videoton korosztályos csapatait végigjárva, 2003 nyarán került be az akkor Csank János által irányított felnőtt keretbe. Ez kereken tíz évvel ezelőtt történt. A támadó középpályás a kétezres évek valamennyi Vidi-sikerének aktív részese volt: Magyar Kupa-győztes, kétszeres Ligakupa-győztes, bajnoki arany-, ezüst- és bronzérmes. A tősgyökeres székesfehérvári Nagy Dániel azonban Paulo Sousa érkezésével körön kívülre került. Korábban meghatározó játékos volt, aki posztján az ország egyik legjobbja, de a portugál edző nem tartott rá igényt, ezért kölcsönadták a Haladásnak.

Szombathelyen is jól ment neki a játék, de fél évvel ezelőtt visszarendelték, és az NB II-es Puskás Akadémia FC kötelékébe került. Most azonban lejárt a szerződése, amelyet a klub nem hosszabbít meg, így 169 élvonalbeli meccsel a háta mögött szabadon igazolhatóvá vált. A Rangadó.hu érdeklődésére Nagy Dániel elmondta, ő maga sem tudja, miért kell távoznia, mert a döntést senki nem indokolta.

– Azt írják, hogy búcsút intett a felcsúti csapatnak. Mi történt?
– Az, hogy búcsút intett, még nem igaz, mert egyelőre itt edzem, hiszen június harmincadikáig szól a szerződésem, de nem lesz meghosszabbítva, tehát a következő hónap elejétől szabadon igazolható leszek. A mondat úgy lenne helyes, hogy búcsút fogok inteni – magyarázta Nagy Dániel.

– Mi az oka az elválásnak?
– Nem tudom. Lehet, hogy elégedetlenek voltak velem, lehet, hogy nem erre számítottak tőlem… Nem tudom, mert konkrét okot nem mondtak. Korábban, hónapokkal ezelőtt szó volt róla, hogy maradok, aztán úgy tűnt, hogy nem biztos, majd a felkészülés első napján, amikor a felmérések voltak, a mester mondta, hogy sajnos elválnak útjaink. Konkrét indok nem volt, csak a tények vannak. Ha mennem kell, akkor mennem kell…

– Sejthető, hogy hol folytatja?
– Akadnak lehetőségek, de ezeket nem nevezném meg, mert egyelőre nincs semmi konkrétum. Tapogatózások voltak, de nem szeretnék senkit kellemetlen helyzetbe hozni azzal, hogy elkezdek csapatnevekkel dobálózni. Eddig nem volt publikálva, nem jelent meg, hogy nem maradok. Talán most, hogy napvilágot látott, nyilvánosságra került a hír, több érdeklődő lesz.

– A szombathelyi szurkolók nagyon sajnálták, hogy távozott a Haladástól. Esetleg reménykedhetnek, hogy visszatér?
– Nem. Erre nem látok reális esélyt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik