NB II

Bajnoki címet ünnepelne a hétvégén

A télen Felcsútra került Nagy Dániel szeretné veretlenül zárni a másodosztály küzdelmeit.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Haladásnál töltött egyéves kölcsönszerződése után tért vissza a télen Székesfehérvárra az a Nagy Dániel, akire aztán a Videotonnál nem számítottak, így a másodosztályban remeklő Puskás Akadémiához került. Csapatával továbbra is veretlenül vezetik az NB II Nyugati csoportját, és mivel négy fordulóval a pontvadászat vége előtt az előnyük tíz pont a második Kozármislennyel szemben, ezért egy esetleges hétvégi győzelemmel bajnoki címet, és az NB I-be jutást ünnepelhetnék. A Rangadó.hu megkereste a 28 éves középpályást, aki örül, hogy Felcsúton szerepelhet, szerinte minden adott ahhoz, hogy az élvonalban szerepeljenek.

– Nagyon jól érzem magam az első pillanattól kezdve, hogy télen ideigazoltam – magyarázta a villámgyors szélső. – Azóta ez csak fokozódott, szenzációs itt a hangulat. Nagyon sok tehetséges fiatalunk van, akiket azért már ismertem régebbről, illetve az idősebbeket is. A csapat jól szerepel, az edzések is nagyszerűek. Minden körülmény adott ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot, amihez most már nagyon közel állunk, és remélem, hogy a hétvégén meg is fog történni. Aztán megmérettethetjük magunkat az NB I-ben is.

– Hogyan látja a gárda eddigi tavaszi szereplését?
– Elég magasra tettük a lécet, hiszen a csapat a huszonhat forduló alatt még nem szenvedett vereséget. Szerintem ez bármelyik bajnokságban komoly teljesítmény, ha ennyi mérkőzés alatt egy gárda nem talál legyőzőre. Az őszi szerepléssel tették a srácok nehézzé a tavaszt, hiszen nagyon tartanak tőlünk az ellenfelek. Sokszor egy komoly védelmi fallal találjuk magunk szembe, és sok ellenfél nem is akar ellenünk támadni. Mindenki tudja, hogy nagyon nehéz ilyen csapatok ellen játszani. Van, amikor sikerül egy-egy góllal ezt feltörni és nyerni, de valamikor jönnek a gól nélküli döntetlenek. Ezt a rangot azonban kivívta magának a csapat, hogy ennyire tartanak tőlünk, és ezeket a feladatokat kell megoldani. Van még négy találkozó, célunk, hogy veretlenül nyerjük meg a másodosztályú bajnokságot. Elég nagy szó lenne, és erre mindenki felkapná a fejét.

– Hamar sikerült beilleszkednie?
– Úgy érzem, igen. Ez nagyrészt az edzői stábnak és a játékosoknak is köszönhető, hiszen ismertek engem, ismerték a játékstílusomat. Semmi problémám nem volt a beilleszkedéssel. A gólok, gólpasszok ugyan most még elmaradtak, de nem aggódom emiatt, mert úgy érzem, hogy a játék összességében nem megy rosszul.

– Kijelenthető, hogy kicsit már megnyugodott az együttes, és fejben inkább az első osztályra készülnek?
– Nem készülünk még az NB I-re, hiszen még mindig másodosztályú csapat vagyunk. Biztos sokaknak megfordul már a fejében, hogy milyen lesz jövőre, de erős túlzás lenne azt állítani, hogy már az élvonalra készülünk. Tudat alatt biztosan mindenki kicsit megnyugodott, de eddig is minél előbb szerettük volna bebiztosítani a bajnoki címünket. Most itt a lehetőség, ha a hétvégén nyerünk, akkor teljesen mindegy, hogy mögöttünk mit játszanak, biztosan bajnokok vagyunk. Ezt szeretnénk megragadni, és akkor a további három meccsen ez a lendület szerintem megmaradna, és szépen és nyugodtan készülhetnénk az első osztályú bajnokságra.

Olvasói sztorik