NB II

Eredményességre ítélve

Benczés Miklós szerint minden feltétel adott ahhoz, hogy már húsz bajnoki óta veretlenek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Gyirmót 1-0-s legyőzésével a 21. forduló után is veretlen az NB II Nyugati-csoportjában a Puskás Akadémia FC. A Rangadó.hu a hosszú eredményes sorozat titkairól, a bajnoki címről és az esetleges feljutásról is kérdezte Benczés Miklós vezetőedzőt, aki korábban a Diósgyőr csapatát is irányította, és a helyszínen tekintette meg a miskolciak Videoton elleni bajnokiját.

– Honlapjuk nevével megegyezik, hogy a Gyirmót elleni mérkőzés is rangadó volt, hiszen nem csak két erős csapat találkozójáról volt szó, hanem olyan ritmusban is játszott a két együttes, ami egy rangadóhoz méltó volt – kezdte Benczés Miklós. – Felváltva voltak veszélyben a kapuk, ebből szerencsére mi jöttünk ki jobban, hiszen az egyik helyzetünket gólra váltottuk.

– Húsz meccs után is veretlenek. Minek köszönhető ez?
– Először is nagyon korán összeállt a csapat, hiszen több játékosból választhattam ki, hogy idén kik vitézkedhetnek. A fiatal labdarúgók olyan tapasztaltabb játékosokhoz csatlakozhattak, akik egyrészt minőségi színvonalat jelentenek, másrészt pedig emberileg is alkalmasak arra, ami az elsődleges célja csapatnak, vagyis hogy játékosokat neveljen. Ennek köszönhetően egy olyan közösség alakult ki, amely minőségileg is remek és a pályán kívül is összetartó. Ehhez még hozzájön a szakmai stáb is, hiszen kiváló edzőkkel dolgozhatok együtt, és végül, de nem utolsósorban megemlíteném a feltételeket, amelyek Felcsúton elsőrangúak. Gyakorlatilag eredményességre vagyunk ítélve.

– Mennyire téma a csapaton belül a bajnoki cím?
– Természetesen téma, hiszen vezetjük a bajnokságot és nem tegnaptól, hanem már elég régóta. A sorsunk a saját kezünkben van, innen már csak mi ronthatjuk el. Tíz forduló van még hátra, hat győzelemmel biztossá válna a győzelmünk, úgyhogy matematikailag elég, ha csak a hazai meccseinket megnyerjük.

– A téli szünetben szinte kizárólag első osztályú csapatokkal játszottak. Tudatosan készülnek az NB I-re?
– Így van, úgy terveztük az őszi szezon után, hogy NB I-es csapatokkal akarunk játszani. Két okból is: gyorsabb ritmusban készüljünk, ami minőségi játékot feltételez, másrészt kíváncsi voltam arra, hogy azok a srácok, akik fiatalok, tehetségesek, és az NB II-ben megállták a helyüket, mire lesznek képesek erősebb csapatok ellen. Tét nélkül ugyan, de NB I-es ritmusban kellett futballoznunk, és csak a Videotontól kaptunk ki, de az Eger, a Honvéd és a Pápa ellen eredményesek tudtunk lenni. Nem beszélve arról, hogy edzőtáborban még külföldi csapatokkal is összemérhettük ez erőnket. Szóval készülgetünk az első osztályra, ha megnyerjük a bajnokságot, akkor már csak a versenybizottságon múlik, engedélyt kapunk-e az indulásra.

– Kinek szurkolt a Diósgyőr–Videoton bajnokin? Mi a véleménye a mérkőzésről?
– Azt mindenkire rábízom, hogy kitalálja, melyik csapatért szorítottam. A fiammal együtt egyébként a helyszínen tekintettem meg a mérkőzést. Szentes Lázár jól megoldotta azt a feladatot, hogy pótolja a sok hiányzót a középpályán. A Diósgyőr rászolgált a győzelemre, hiszen hősiesen védekezett a Videoton ellen. Az előző találkozókhoz lépest ötlettelennek éreztem a fehérváriak játékát. Hamar ellőtték a puskaport olyan értelemben, hogy inkább távolról próbálkoztak, de ezek nem jelentettek nagy veszélyt Ribánszki kapujára. Összességében megérdemelten tartották otthon a három pontot a hazaiak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik