NB II

Ingázás igen, ingadozás nem

A jó felkészülés és a remek körülmények is hozzásegítették a jó rajthoz Benczés Miklós csapatát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Négy győzelemmel és egy döntetlennel, tehát 13 ponttal kezdte az NB II Nyugati-csoportjának küzdelmeit a Puskás Akadémia FC. A nyár folyamán némileg átalakult az együttes, amelynek vezetőedzője a diósgyőri sikerkovács, Benczés Miklós lett. Amennyire a szakember életéből kihagyhatatlan az ingázás, annyira nem jellemző új együttese teljesítményére az ingadozás. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a játékosállomány, a körülmények, az edzőkollégák személye, az elvégzett munka és a játék képe alapján már a felkészülés során érezte, hogy ebben a csapatban benne van a siker lehetősége.

– Mennyire jellemző a mindennapjaira az ingázás?
– A család és egyéb dolgok is Miskolchoz kötnek, ezért minden héten igyekszem minél több időt ott tölteni – mesélte a Rangadó megkeresésre Benczés Miklós.

– Számított a remek rajtra?
– Úgy éreztem, a felkészülésünk jól sikerült. Nem csak azért, mert sorra nyertük a mérkőzéseket, nyolcból hatot, hanem azért is, mert a játékosállományunk, a körülmények, az edzőkollégák, és a játék képe az elvégzett munka után azt mutatta, hogy ebben benne van a siker. Hamar összerázódott a társaság, pedig negyven játékosból kellett kiválasztani azt a húszat, aki a keretünket alkotja. Szerencsére ez gyorsan sikerült, köszönhetően Disztl Péter és Elekes József segítségének is, akikkel nagyon jó a kapcsolatom. Ez is a sikerünk egyik kulcsa volt.

– Építhetett elődje munkájára?
– Természetesen Hartyáni Gáborral is jó viszont ápolok, az ő véleményére is kíváncsi voltam, amikor kialakítottam a keretet, és amit mondott, az ült is.

– Mennyire ismerte a nyugati mezőnyt?
– Gyakorlatilag azt mondhatom, hogy semennyire. Valamennyire persze igen, de ez szakmailag kevés. Ebben is nagy segítséget jelent Elekes József, ő térképezte fel az ellenfeleket. Egy-két csapat átalakult, de ami még ennél is fontosabb, hogy szeretnénk, ha karakteresebb, meghatározóbb lenne a saját játékunk, mint az ellenfélé. Természetesen a megfelelő tisztelet minden csapatnak jár, de szeretnénk, ha a mi játékunk dominálna, és az elmúlt öt mérkőzésen ez többnyire sikerült is.

– Mik a konkrét céljai az együttesnek?
– Az első öt hely valamelyikének megszerzése, hogy biztos legyen a bennmaradásunk a szezon végén. Ezt határozta meg számukra a vezetés, ez biztosítja, hogy az akadémisták számára jövőre is lesz NB II-es játéklehetőség. Nem szabad elfelejteni, hogy ez nem csak egy másodosztályú klub, hanem van mögöttünk egy komoly akadémia, amelynek nem mindegy, hogy melyik osztályban szerepel. Át kell éreznünk ennek a felelősségét is. Mindenki nyugodtabb lenne, ha sikerülne közvetlenül kiharcolnunk a bennmaradást.

– A napi munka munka érződik, hogy egy hierarchiába, egy rendszerbe tartoznak a Videotonnal, magával a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával, illetve az NB III-as csapattal?
– Kell is, hogy ez érződjön, és érződik is! Tényleg szimbiózisban élnek a csapatok egymással. A Videoton együttese mellettünk edz, gyakori a kapcsolatom Paulo Sousával, aki sokat segít. Látta már edzésünket, felkészülési meccsünket és bajnoki találkozónkat is. Tapasztalatait megosztja velem, és ha bármilyen kérdésem van, szívesen segíti a munkámat, hiszen rálátása van a csapatunkra. Másrészt nekünk lefelé is kell tekintenünk, mert fontos, hogy jövőre kik azok a fiatalok, akik esetleg beépülhetnek hozzánk. Szeretném bővíteni a stábot Horváth Péterrel, aki jelenleg az U19 mellett is dolgozik edzőként, illetve Varga Károllyal. Hétfőn és kedden várunk néhány fiatalt az edzésükre, tehát kiegészítjük a keretünket tehetséges labdarúgókkal. Tervem szerint Horváth Péter csatlakozásával meglenne a kapcsolat lefelé edzői vonalon is. Gyakran megtekintem a fiatalabb korosztály mérkőzéseit is, és látszik, hogy ott is komoly szakmai munka folyik.

Olvasói sztorik