Hírek

Leváltották Benczés Miklóst!

Elköszönt vezetőedzőjétől, Benczés Miklóstól a Diósgyőri VTK vezetősége, a továbbiakban Szentes Lázár szakmai igazgató irányítja az első csapatot!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Leváltották Benczés Miklóst, a Diósgyőri VTK eddigi vezetőedzőjét, és vele együtt távozott az első csapattól segítője, Vitelki Zoltán is. A csapat irányítását ideiglenesen Szentes Lázár szakmai igazgatóra bízták, a végleges megoldást egy külföldi trénerben szeretnék megtalálni.

– Kerestük az elmúlt hetek, hónapok gyenge teljesítményének okait – nyilatkozta a klub honlapján Dudás Hunor, a működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója. – Arra a döntésre jutottunk, hogy a csapatnak új impulzusra van szüksége, mert megbomlott a csapat és az edző közti harmónia. Ezért hétfőn közös megegyezéssel felmentettük a vezetőedzői, illetve pályaedzői feladat ellátása alól Benczés Miklóst és Vitelki Zoltánt, akikre a klub utánpótlásában számítunk. Természetesen továbbra is elismerjük mindkét szakember eddig elvégzett munkáját és elévülhetetlen érdemeit abban, hogy egy év másodosztály után újra az NB I-ben szerepel a DVTK, és az ősszel oly sok csodás pillanatot szerzett a diósgyőri közönségnek. Egy felkészült, nyelveket beszélő külföldi szakembert keresünk, aki hosszabb távon is biztosítéka lehet a DVTK sikereinek. Amíg őt meg nem találjuk, maximum a bajnokság végéig Szentes Lázár szakmai igazgató veszi át a csapat irányítását. A szakmai stábban marad Veréb György és Javier Reyes, a további segítők pedig klub utánpótlásából érkeznek.

A DVTK ígéretes kezdés után beleszürkülni látszik a magyar mezőnybe: a borsodiak november 9-én a Ligakupában legyőzték a Mezőkövedet, de azóta mindössze két bajnokit nyertek, Pápán, illetve otthon az Újpest ellen. Ezen a két sikeren kívül 11 mérkőzésük volt, abból nyolcat elveszítettek, három alkalommal döntetlent játszottak. Kiestek a Magyar Kupából, illetve a Ligakupából. A 22. fordulóban pénteken, Siófokon szenvedtek egygólos vereséget, kilátástalan játékkal.

Edzőváltások a jelenlegi szezonban
Újpest: Mészöly Géza helyett Zoran Szpisljak
Vasas: Komjáti András helyett Marijan Vlak, majd helyette Urbán Flórián
Ferencváros: Prukner László helyett Nagy Tamás (ideiglenesen), majd helyette Détári Lajos
Zalaegerszeg: Csank János helyett Prukner László
Pápa: Véber György helyett ifj. Bene Ferenc
Kecskemét: Tomiszlav Szivics helyett Török László és Szabó István
Haladás: Aczél Zoltán helyett Artner Tamás
Győr: Csertői Aurél helyett Pintér Attila
Diósgyőr: Benczés Miklós helyett Szentes Lázár (ideiglenesen)
Pécs: Mészáros Ferenc helyett ?
Olvasói sztorik