NB II

NB II: életre-halálra

Izgalmassá tette a bajnokság átszervezése a másodosztályt. Nagy múltú csapatok tűnhetnek el, de a Mezőkövesd élvonalbeli lenne. Mi lenne, ha most lenne vége?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Négy fordulóval a bajnokság vége előtt még semmi nem dőlt el az idén még kétcsoportos NB II-ben. A helyzet azonban nem is egyszerű, hiszen a következő szezontól már csak egy csoportban rendezik meg a másodosztály küzdelmeit, és ez meglehetősen izgalmassá tette a küzdelmeket. Mi lenne, ha most érne véget a pontvadászat?

A két feljutó

Ha most érnénének véget a másodosztály küzdelmei, akkor nyugaton a 10 ponttal vezető Puskás Akadémia, illetve keletről a Mezőkövesd csapata jutna fel az NB I-be. Igaz keleten azért ehhez még lehet egy-két szava a Vasasnak, hiszen mindössze 2 pont a lemaradásuk az éllovassal szemben.

A biztos bennmaradók

A két csoport 2-5. helyezett csapatai azok, akik biztosan az NB II-ben folytathatják jövőre is. Eszerint nyugati oldalról jelen pillanatban a Kozármisleny, Ajka, Gyirmót és Zalaegerszeg négyes, keletről pedig a Vasas, Békéscsaba, Nyíregyháza és Balmazújváros csapatai azok, akik biztosan a másodosztályban szerepelnének.

Osztályozós helyek

A helyzet azonban itt bonyolódni kezd. Mindkét csoport 6-8. helyezett gárdáinak osztályozót kell játszania a hat NB III-as csoport első helyen végző együttesével. Amennyiben a második és nyolcadik helyen álló csapatok között szerepel olyan gárda (erre van esély), amely valamelyik NB I-es klub tartalékcsapata, akik ugye biztos kiesők, akkor akár még a kilencedik, vagy tizedik is vívhat osztályozót. Lássuk, hogy jelen helyzetben hogyan alakulnának ezek a párharcok: Nyugatról olyan csapatok kényszerülnének osztályozóra, mint a nagy múltú Tatabánya, a Szigetszentmiklós, és a tavaly feljutó Csákvár együttese. Keletről is nagy hagyományokkal rendelkező kluboknak kellene csatát vívni az életben maradásért, a Szeged és a Szolnok mellett a tizenegyedik Putnok is osztályozót játszana.

Kiesők

Az élvonalbeli klubok második csapatai mellett biztos kiesők lesznek a nyolcadik helytől lefelé eső csapatok. Így nyugaton az egykor szebb napokat is megélt Sopron mellett a Veszprém, a BKV Előre és a Baja esne ki harmadosztályba. Keleten az Orosháza, a Kazincbarcika és a Cegléd tűnne el az NB III „süllyesztőjébe”.

Az egycsoportos mezőny

Összeállítottuk az NB II előzetes mezőnyét, beleértve a jelenleg NB I-ből kieső csapatokat, illetve az általunk vélt összeállításban megajánlottuk az osztályozón való továbbjutást a másodosztályú gárdáknak az NB III-as együttesekkel szemben. (persze ez csak játék) Íme a jövő évi egycsoportos NB II tizenhat csapata:

Siófok

Eger

Kozármisleny

Vasas

Ajka

Békéscsaba

Gyirmót

Nyíregyháza

Zalaegerszeg

Balmazújváros

Tatabánya

Szigetszentmiklós

Csákvár

Szeged

Szolnok

Putnok

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik