NB II

Gyirmóton cél a második hely

Magasföldi József azt mondja, azzal már mindenki tisztában van, hogy a feljutás elúszott.

A kezdeti nehézségek után úgy tűnik, kezd helyre rázódni a Gyirmót FC Győr. Bár a tavaszi szezonból még csak 10 meccs telt el, Csank János csapata már most annyi győzelmet begyűjtött, mint az egész őszi szezonban. A tabella harmadik helyén álló kék-fehérek legutóbb 3-2-re nyertek Csákváron, a sikerből Magasföldi József két góllal vette ki a részét. A támadó a Rangadó.hu-nak azt mondta, az első helyről már letettek, az ezüstéremét viszont mindent elkövetnek.

– Nem volt könnyű meccs, hiszen tudtuk, hogy egy jó formában lévő Csákvárhoz látogatunk – emlékezett vissza a hétvégi meccsre Magasföldi. – Felkészült társaságról van szó, és van bennük kreativitás. Tisztességesen lehoztuk a mérkőzést, és úgy gondolom, hogy hellyel-közzel jól is játszottunk. Az utolsó negyedórában inkább a küzdelem a dominált, de ez már a vezetés birtokában történt. Fontos három pontot sikerült bezsebelnünk.

– Az őszi szezonjuk nem sikerült túl fényesre, tavasszal viszont hét győzelem mellett mindössze háromszor kaptak ki, és már harmadikok a tabellán.

– Az őszi produkciónkhoz képest mindenképpen jobban szerepelünk. Úgy gondolom, hogy a csapat összeérett, jobban „nézünk ki”, mint ősszel. Nem titok, hogy az is közrejátszott a gyengébb szereplésben, hogy nem voltunk annyira egységesek, és összeszokottak. Tavaly a játék minősége sem volt az igazi, de a téli szünetben talán mindenki egy kicsit magába nézett. Ettől függetlenül a tavaszi teljesítményünkkel sem vagyok maradéktalanul elégedett, hiszen rengeteg olyan pontot hullajtottunk el, amit nem szabadott volna.

– Nagyon úgy tűnik, hogy az első helyet már senki sem veheti el a Puskás Akadémiától. Milyen cél lebeg így a csapat szeme előtt?

– Nem titkolt szándékunk, hogy a második helyen végezzünk. Nyilván ehhez sok mindennek klappolnia kell, de úgy készülünk, hogy a lehető legkedvezőbb pozícióban fejezzük be a bajnokságot. Természetesen az első hely már elúszott, ezzel mindenki tisztában van, ezért a második helyre szeretnénk odaérni.

– Erre viszont minden esély megvan, pláne, ha vasárnap hazai pályán legyőzik a Kozármislenyt…

– Nagyon nehéz mérkőzés lesz, hiszen nem véletlenül áll a második helyen a Kozármisleny. Biztos, hogy egy jó és masszív csapattal fogunk találkozni. Minden tiszteletem az övék, ettől függetlenül úgy gondolom, hogy jobb csapat vagyunk, és ezt meg kell, hogy mutassuk a pályán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik