NB I

Puskás: kezdésnek tökéletes

Az NB I-ben újonc Puskás Akadémia FC hazai pályán 2-0-ra győzött a horvát NK Osijek elleni felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A rekkenő hőség és a kőkemény felkészülés okozta fáradtság sem volt ellenfél, a Puskás Akadémia FC ugyanis megnyerte első felkészülési mérkőzését, Gajdos Zsolt gólt lőtt, gólpasszt adott, Lubos Hajdúch pedig kapusbravúrral mutatkozott be Felcsúton. A horvát próbajátékos, Franjo Tepurics betalált a honfitársai ellen, mégsem kap szerződést az NB I újoncánál – írja a klub honlapja.

Barcsay Márk, Luque és Tóth II Balázs sérülés miatt csak civilben figyelte a többieket, ahogy a pályán „szaunáznak”. Benczés Miklós két részre osztotta a társaságot az első felkészülési meccsen. A több mint harmincfokos hőségben délelőtt 11 órakor kezdődött az NB I-re készülő Puskás FC első edzőmeccse. A Kaposvárról érkező Lubos Hajdúch hatalmas bravúrral nyitott a gólvonalon: az eszéki fiatal, Pongrasics 12 méteres lövését bokszolta oldalra a levegőben úszva.

A másik új szerzemény, a kecskeméti szélső, Bertus Lajos a szünet után állt be, de addig is peregtek az események. Farkas Norbert ígéretes felfutásokkal és helyenként pontos beadásokkal tűnt ki a bal oldalon. Zsolnai Róbert, ahogy szokta, kihasználta testi erejét, de a kapura ezúttal nem volt veszélyes. Benczés Miklós csapata az NB II-ben már látott labdabirtokláson alapuló játékstílust nyújtott, és nem okozott csalódást.

A szünet után gólokban is megmutatkozott a fölény. A teljes sorcsere után elsősorban a fiatalok, az előző idényben még jobbára az NB III-as Videoton Puskás Akadémia csapatában és az ifibajnokságban edződött játékosok jutottak szóhoz, valamint Bertus. A vezetőgól a 71. percben született: Károly Bálint csavart középre egy szabadrúgást, amit a horvát kapus nagy nehezen védett, a kipattanóra előbb Tamás Márk érkezett, a kísérlete kipattant a kapusról, majd jött Gajdos Zsolt és egy lépésről a hálóba kotorta a labdát. Közben Somodi Bence is bemutatott egy látványos védést, hogy jelezze Benczésnek, rá is lehet számítani.

Nyolc perc múlva már kettővel vezettek a felcsútiak: Gajdos kiváló ütemben ugratta ki Franjo Tepuricsot, a horvát próbajátékos elegánsan kicselezte a messze kifutó eszéki kapust és higgadtan lőtt a kapuba. Több gól már nem esett, a Puskás FC 2-0-ra legyőzte a horvát ellenfelét. Az eszékieken kívül még egy horvát is búslakodhatott: Benczés Miklós közölte, a gólja ellenére nem Tepuriccsal képzeli el a támadójáték megerősítését.

– Napi két edzéssel készülünk az NB I-es rajtra. Kicsit fáradtan mozogtunk az Eszék ellen, de örülök, hogy viszontláttam néhány olyan taktikai elemet, amit eddig gyakoroltunk. Van még lehetőségünk a további fejlődésre, amit javítaniuk kell a játékosoknak, azzal szembesítjük őket. A lényeg, hogy minél többet tudjunk együtt gyakorolni – nyilatkozta Benczés Miklós vezetőedző.

Puskás Akadémia FC – NK Osijek (horvát) 2-0 (0-0)

Felcsút

PAFC. 1. félidő: Hajdúch – Margitics, Vaszicsku, Aposztolopulosz, Farkas N. (Fejes) – U. Nikolics, Polonkai, Szakály D. – Tóth L. (Molnár), Zsolnai, Baracskai. 2. félidő: Somodi – Vachtler, Papucsek, Tamás, Fejes (Nagy Zs.). – Szelei, Fabio, Bertus – Molnár (Károly), Tepovics, Gajdos. Edző: Benczés Miklós

Gólszerzők: Gajdos, Tepurics

Olvasói sztorik