NB I

Hétszáz néző előtt nyert a bajnok

Szerdai edzőmeccsek: Szlovákiában győzött a Győri ETO; hazai pályán kapott ki a Honvéd.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bp. Honvéd – Dunajska Streda 1-2

Második felkészülési mérkőzésén a szlovák élvonalba visszajutott dunaszerdahelyieket fogadta a Honvéd. A találkozón egy próbajátékos mellett néhány új igazolású labdarúgó is pályára lépett.

Az 5. percben Gasparikot üresen hagyták a tizenhatoson belül, a vendégek támadója pedig élt a lehetőséggel, és kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1). Négy perccel később Holender végezhetett el szabadrúgást a kaputól 19 méterre, középről. Remekül eltalált lövése a kapufán csattant, és a második kapufát is érintve pattant vissza a mezőnybe – tudósít a kispestiek honlapja.

Ezt követően átvette a játék irányítását a magyar csapat, és főleg Filip Holendernek köszönhetően aktívabbá vált a támadójátéka is, azonban az utolsó megmozdulásokba rendszerint hiba csúszott. A 28. percben egy 35 méteres vendéglövést megnyomott az élénk szél, a lefelé csapódó labda így a keresztlécen csattant.

A 34. percben Vécsei 22 méteres lövését védte a dunaszerdahelyi kapus. Négy perccel később Holender erőtlen lövését fogta a vendégek hálóőre. A 39. percben egy középre bejátszott labda Nuliceket találta meg, a szlovák játékos pedig nem hibázott (0-2). Két perccel később Vécsei jól eltalált lövése éppen befért volna a hosszú sarokba, a dunaszerdahelyi kapus azonban bravúrral szögletre ütötte a labdát.

A második félidőre Marco Rossi ezúttal is egy szinte teljesen új csapatot küldött a pályára. A 47. percben Lőrinczy lövése szállt kapu fölé. Három perccel később Diaby verte meg a védőjét, beadásszerű lövése csak néhány milliméterrel kerülte el a középen bevetődő Mensah cipőjének orrát.

Az 54. percben látványos támadás végén szépített a Honvéd: Lőrinczy labdát szerzett, majd tökéletes ütemben ugratta ki középen Diabyt, aki szépen lőtt a kapu bal oldalába (1-2). Tíz perccel később Mensah tekerte rá a labdát a tizenhatos vonaláról, a vendégek kapusa ismét bravúrral mentett szögletre. A 67. percben Mancini is letette a névjegyét: 25 méteres bombája kevéssel kerülte el a bal felső sarkot.

A 75. percben Lőrinczy, Diaby, Mensah összjáték után ghánai játékosunk alig pörgetett a jobb alsó sarok mellé. Hat perccel a vége előtt Baráth tört előre a jobb oldalon, húszméteres lövését azonban a jól védő vendégkapus hárítani tudta. A második félidőben szinte kizárólag a dunaszerdahelyi kapu előtt folyt a játék, azonban az egyenlítés ezúttal nem sikerült a Honvédnak.

Vel’ky Meder – Győri ETO 0-6

A bajnokcsapat első edzőmérkőzésén magabiztos játékkal, fölényesen győzte le ellenfelét. A szlovákiai negyedosztályú nagymegyeriek ellen egymás után alakította ki a helyzeteket az ETO, amely már az első félidőben nagyobb előnyre tett szert. Pintér Attila vezetőedző a második játékrészben pályára küldte a próbajátékos Lázok Jánost, valamint a nyári időszak első igazolását Leandro Martinezt is, aki góllal mutatkozott be új csapatában. A Győr a tavalyi szezont is Nagymegyeren kezdte, és akkor is 6-0-ás győzelmet aratott – írja a klub honlapja.

NK Osijek (Eszék, horvát) – Pécsi MFC 1-0

A pécsiek vereséget szenvedtek első, horvátországi meccsükön. A gólt a 89. percben szerezte a hazai csapat. A mérkőzés tudósítása ide kattintva olvasható!

Nemzetközi felkészülési mérkőzések

Bp. Honvéd – Dunajska Streda (Dunaszerdahely, szlovák) 1-2 (0-2)

Bozsik Stadion, 200 néző. Játékvezető: Oláh G.

Honvéd. 1. félidő: Kemenes – Lovrics, Ignjatovics, Tandia, Alcibiade – Zsivanovics, Diarra, Vécsei – Délczeg, Testardi, Holender. 2. félidő: Szemerédi – Lovrics (Baráth), Ignjatovics (Bobál D.), Alcibiade (Canzian) – Ikenne-King, Nagy G., Mancini, Lőrinczy – Lopez, Diaby, Mensah. Edző: Marco Rossi

Gólszerzők: Diaby (54.), illetve Gasparik (5.), Nulicek (39.)

MSK Thermal Vel’ky Meder (Nagymegyer; szlovák) – Győri ETO 0-6 (0-4)

Nagymegyer, 700 néző

Győri ETO. 1. félidő: Kamenár – Svec, Lipták, Takács Á., Völgyi – Windecker, Kamber, Kronaveter – Kink, Koltai, Varga R. 2. félidő: Nagy G. – Tokody, Djordjevics, Sztanisics, Dinjar – Pilibaitis, Kalmár, Kiss M. (Lang) – Nicorec, Lázok, Martinez. Edző: Pintér Attila

Gólszerzők: Kronaveter, Kink, Varga R., Kamber, Nicorec, Martinez

NK Osijek (Eszék, horvát) – Pécsi MFC 1-0 (0-0)

Eszék

Pécs. 1. félidő: Gőcze – Fodor F., Fellai, Romics, Uzoma – Nagy J., Koller – Városi, Szatmári, Márkvárt – Grumics. 2. féldiő: Dibusz – Lázár P., Lantos, Balogh B., Jónás – Horváth A., Kővári (Rácz F., 68.) – Wittrédi, Fröhlich, Beke – Szepessy. Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor

Gólszerző: Barisics (89.)

Olvasói sztorik