NB I

Hatot vágott a Videoton

A magyar klubcsapatok közül a Honvéd játszott először edzőmeccset idén nyáron, és 3-0-ra verte a szlovák Rimaszombat együttesét. Győztek a fehérváriak is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első komolyabb lehetőséget az ötödik percben alakították a ki a hazaiak a szlovák másodosztály kilencedik helyezettje ellen: Lovrics ugratta ki ziccerben Holendert, de lövését a vendégek kapusa bravúrral védte. A 15. percben Holender erőszakosan labdát szerzett, pontos beadása két védő között Délczeg Gergelyt találta meg, aki 13 méterről a kiinduló kapus fölött a léc alá lőtte a labdát (1-0) – tudósít a klub honlapja.

A következő tíz percben inkább a vendégek veszélyeztettek, Kemenes Szabolcsnak ebben a periódusban többször is bravúrral kellett védenie. A 32. percben Diaby szabadrúgása után a labda a jobb felső sarok fölött néhány centivel hagyta el a játékteret. Öt perccel később egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Délczeghez került a labda, aki elhúzta a kapus mellett, azonban kisodródott helyzetben végül az oldalhálóba lőtt. A 39. percben Holender újabb tökéletes keresztlabdáját Lovrics tette vissza Zsivanovics elé, de 15 méteres lövését a kapus szögletre mentette.

A második félidőre Marco Rossi egy teljesen új csapatot küldött pályára. A 47. percben Vernes végezhetett el szabadrúgást, a beadásra Bobál Gergely érkezett, és nyolc méterről fejjel alig tévesztett célt. A hatvanadik percben Bobál, Nagy Krisztián, Vernes volt a labda útja, végül utóbbi 12 méterről kilőtte a hosszú sarkot (2-0). A 74. percben Botka járt túl a védője eszén, középre tett labdáját pedig Bobál Gergely alig lőtte a bal alsó sarok mellé. A 83. percben Celestin szépen tette a labdát Vernes elé, aki elhúzta a kapus mellett, azonban lövését a védők blokkolni tudták.

Három perccel később Pantovics tekert a tizenhatos vonaláról a bal alsó sarok mellé. A kilencvenedik percben csattanóként egy újabb MFA-s találat következett: Bobál Gergely labdáját a felnőttek között első meccsét játszó Kozma Richárd szépen és higgadtan helyezte a kapus mellett a bal alsó sarokba (3-0).

A Videoton is szombat délután játszotta első felkészülési mérkőzését, az osztrák SK Jenbach otthonában. Az NB I ezüstérmese könnyedén győzte le negyedosztályú ellenfelét.

Nemzetközi felkészülési mérkőzések

Bp. Honvéd – MSK Rimavska Sobota (szlovák) 3-0 (1-0)

Kispest, 300 néző. Játékvezető: Szőts

Honvéd. 1. félidő: Kemenes – Lovrics, Ignjatovics, Bobál D., Canzian – Zsivanovics, Lőrinczy, Mensah – Délczeg, Diaby, Holender. 2. félidő: Czuczi – Botka, Tandia, Celestin, Alcibiade – Csábi M., Nagy G., Nagy K. (Pantovics, 69.) – Erdélyi (Kozma, 69.), Bobál G., Vernes. Edző: Marco Rossi

Gólszerzők: Délczeg (15.), Vernes (60.), Kozma (90.)

SK Jenbach – Videoton FC 0-6 (0-2)

Videoton. 1. félidő: Pajovics – Oliveira, Caneira, Papp, Mamadu – Uros Nikolics (Sándor Gy., 25.), Moris Enete – Zsótér, Kleinheisler, Paraiba – Lupeta. 2. félidő: Tujvel – Szolnoki, Vinícius, Szekeres, Stopira – Tóth, V. Gomes – Gyurcsó, Kovács, Álvarez – N. Nikolics. Edző: José Gomes

Gólszerzők: Lupeta (2), N. Nikolics (2.), Álvarez, Gyurcsó

címlapkép: vidi.hu

Olvasói sztorik