NB I

Nem lesz kiemelt a Győr

A Debrecen, a Videoton és a Honvéd viszont kiemeltként kezdi a nemzetközi szereplést.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Négy csapat képviseli hazánkat a 2013–2014-es nemzetközi kupasorozatok selejtezőjében. A Győri ETO a Bajnokok Ligájában, a Videoton, a Bp. Honvéd és a kupagyőztes Debrecen az Európa Ligában mérheti össze tudását a mezőnnyel.

A sorsolást hétfőn délben tartják az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) székhelyén, a svájci Nyonban. Az UEFA tájékoztatása szerint a magyar bajnoki címvédő Győri ETO – nem kiemeltként – a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében kapcsolódik be a küzdelmekbe.

A győriek a következő csapatok közül kaphatnak ellenfelet: BATE Boriszov, Celtic FC, Steaua Bukarest, Viktoria Plzen, Dinamo Zagreb, Partizan Beograd, Legia Warszava, FC Sheriff, NK Maribor, Slovan Bratislava, Elfsborg, Maccabi Tel-Aviv, Molde, HJK Helsinki, FK Ekranas, Neftci, Dinamo Tbiliszi.

Az Európa Liga első selejtezőkörében már pályára lép a Videoton és a Bp. Honvéd is. Mindkét csapat kiemeltként várja a sorsolást, és – amennyiben továbbjut – a Videoton még a következő fordulóban is kiemeltként kap ellenfelet. A Debrecen a második körben csatlakozik a mezőnyhöz, szintén kiemeltként, és továbbjutás esetén még a harmadik fordulóban is kiemeltként folytathatja a menetelést.

A Bajnokok Ligája kiemelési sorrendjéről itt, az Európa Liga sorrendjéről itt találnak bővebb információt.

Olvasói sztorik