NB I

Európa elitjébe kerülhetnek

Óriási feladat, ezzel együtt jelentős siker kapujában áll a magyar strandlabdarúgó-válogatott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rómától 100 kilométerre lévő tengerparti kisvárosban, Terracinában rendezik ezen a hétvégén az Euro Beach Soccer League selejtezőtornáját. Azért van hatalmas jelentősége a viadalnak, mert a győztes jogot szerez arra, hogy augusztus közepén öt másik tornagyőztessel megküzdjön az A-ligába, a kontinens legjobb 12 csapata közé kerülésért. Terracinában a magyar válogatottnak Törökország, Azerbajdzsán és Izrael ellen kell kiharcolnia a továbbjutást és a tornagyőzelmet.

A magyar küldöttség szerda este, 19 órás buszút végén érkezett meg a helyszínre. A csapat csütörtök délben edzett a sziklára épült történelmi belváros alatt, a gyönyörű tengerparton felállított stadionban, amely közel 2000 szurkolót tud fogadni. A magyar csapatnak „külföldi profija” is van: Fekete Viktor és Besenyei Ferenc időről időre szerepel Oroszország egyik kiemelkedő csapatában, a CSZKA Moszkvában, amelyben a játékosok zöme profi státuszú. Ugyanakkor a csapat szakvezetője, Weisz Tamás (aki maga is játszik a csapatban) nem egyéni képességekben, hanem a csapat egészében látja a siker esélyét.

A magyar válogatott hónapok óta készül a tornára, Weisz Tamás eleinte heti két napon három edzésre, majd három napon négy edzésre hívta össze a keret húsz tagját, mellette edzőtáborokban, nemzetközi kupákon vett részt a gárda.

Strandlabdarúgó-válogatottunk vereséggel kezdett az olaszországi tornáját, ugyanis pénteken 3-1-re kikapott Törökországtól, a mieink becsületgólját a csapatkapitány Ughy Márk szerezte.

A folytatás szebben alakult, bár eleinte a szombati, Izrael elleni meccs sem ígért sok jót. A rivális már 2-0-ra vezetett, de Sebestyén, Ughy és Weisz találataival fordított, és végül 3-2-re nyert a magyar együttes.

A magyar válogatott kerete: Szacskó László, Borszéki Csaba (kapusok), Weisz Tamás, Ughy Márk, Jaksa Péter, Sebestyén Norbert, Fekete Viktor, Besenyei Ferenc, Simonyi Gábor, Berkes László

Olvasói sztorik