Hírek

Weisz Tamás lett a strandkapitány

Az olasz edzőt az eddigi csapatkapitány váltotta a magyar strandlabdarúgó-csapat élén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pozitív mérleggel zárta a 2012-es évet a magyar strandlabdarúgó-válogatott, amely idei mérkőzéseinek kétharmadát megnyerte, a moszkvai világbajnoki selejtezőtornán mégsem sikerült kiharcolnia a továbbjutást, ez pedig a 2010-ben kinevezett Massimiliano De Celis szövetségi edző távozását eredményezte. Az olasz szakember utódja az eddigi csapatkapitány, Weisz Tamás lett.

A 33 éves játékos nagypályás posztját tekintve középpályás. Korábban a Tatabánya és a Kecskemét futballistája volt, 16 élvonalbeli bajnokin két gólt szerzett. Ami a teremfocit illeti, 2005 óta megfordult a Gödöllő, a budakalászi Kanárik, a Rubeola, a Gyöngyös és a Vác együttesében is (tavasszal NB II-es bajnok és gólkirály volt), a strandlabdarúgó-életnek pedig 2007 óta aktív tagja, igazolt versenyzőként. Nyolcéves korában kezdett futballozni, Újpesten. Végigjárta a korosztályos csapatokat, és eljutottam az NB I-ig. Innen került Csepelre, majd Tatabányára, ezután néhány évig az Egyesült Államokban játszott, többször is pálya léphetett a Major Indor Soccer League döntőjében.

Ami napjainkat illeti: 2008 nyara óta a Maglód TC labdarúgója, amellyel jelenleg az NB III Mátra-csoportjában szerepel, és a téli szünetben a góllövőlista második helyén áll. December 28-án, pénteken Weisz Tamás is részt vett a győri Fehér Miklós Emlékgálán, ráadásul fontos láncszeme volt az aranyérmes Lázár Lovaspark csapatának, hiszen a Ferencvárosi Sasok elleni meccsen (2-1) győztes gólt szerzett. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nem csupán egy alkalmi formációról van szó, hiszen elég gyakran összeállnak, a közelmúltban például Zánkán és Tahitótfaluban is pályára léptek, szombat reggel pedig már a Debreceni Real Team Kupára utaztak.

– Eddig nem verték nagydobra a szövetségi edzői megbízatását… Vajon miért?
– Nem tudom. Pedig a kinevezés már megtörtént a szövetségben! A csapat nem nagyon bízott már az olasz edzőben, és nem nagyon fejlődtünk az ő irányításával. Belső berkekből szerették volna megtalálni az utódját, és pedig már régóta tagja vagyok a válogatottnak, edzői papírom is van, és én voltam a csapatkapitány. Ezért esett rám a választás – mesélte a Rangadó megkeresésére Weisz Tamás.

– Szép kihívás, de egyben nehéz feladat vár önre…
– Ismerve a körülményeket, tényleg nagyon nehéz lesz. A strandfoci sportág-specifikus, de a játékosok nagypályáznak és futsaloznak mellette, ezeket pedig nehéz összeegyeztetni. A feltételek adottak lesznek a szövetség részéről, pozitív a megítélésünk, ezért sokat várok a következő szezontól.

– Milyen célokkal várja kétezer-tizenhármat?
A B-csoportos Euroligában indulunk, amit meg kell nyernünk, utána jöhet a szuperdöntő. Szeretnénk visszakerülni az A-ligába, kétezer-tizennégyben pedig ismét vébéselejtező vár ránk, ez a fő cél, ezért dolgozunk. Sok edzőtáborozási lehetőségünk lesz, bár az Építők-sporttelepen a Homok Aréna nem tökéletes, mert nagyon hideg, de végre télen is tudunk edzeni, nem kell fél évre leállnunk.

Irány az arab világ

A magyar strandlabdarúgó-válogatott január első hetében Dubaiba utazik egy hétre, ugyanis a mieink lesznek az Egyesült Arab Emírségek csapatának edzőpartnere az ázsiai kvalifikációs torna előtt.

Olvasói sztorik