Futsal

A Lázár Team teremsikere Győrben

Nyolc öregfiúk-csapat részvételével rendezték meg Győrben a Fehér Miklós Emlékgálát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szervező Egészséges Újszülöttekért Alapítvány a torna teljes bevételét a győri koraszülött-mentésre fordíthatja. A gálára több mint ezer néző látogatott ki – tudósít az eto.hu. Az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány elnöke, Peczár László köszöntötte a csapatokat és a nézőket a Fehér Miklós Emlékgálán. Beszédében elsősorban a köszöneten volt a hangsúly, hiszen mint fogalmazott: az, hogy ilyen sok válogatott és magyar bajnok labdarúgó eljött Győrbe, jelzi, mennyire fontos egykori játékostársuk emléke, a jótékonykodás, és persze a játék is.

A nyolc csapatot két négyes csoportba osztották a szervezők. Az A-kvartettbe került a címvédő Újpest, a házigazda Győri ETO FC, a szlovákiai Dunaszerdahely, és a Sport TV együttese. A csoport végeredménye: 1. Újpest 9 pont, 2. Győri ETO FC 6 pont, 3. Dunaszerdahely 3 pont, 4. Sport TV 0 pont.

A B-csoportba a tavalyi dobogós MTK és Ferencvárosi Sasok mellé a futsalosokat is felvonultató Lázár Lovaspark Team, és az idén százéves győri MÁVDAC csapata került. A csoport végeredménye: 1. Lázár Lovaspark Team 9 pont, 2. MTK 6 pont, 3. Ferencvárosi Sasok 3 pont, 4. MÁVDAC 0 pont.

A csoportmérkőzéseket követően mondott köszöntőt Bordásné Horváth Mariann, korábbi kiváló kézilabdázó, aki ikreivel több hónapot töltött a győri kórház koraszülött osztályán, majd Peczár László az alapítvány nevében köszönte meg azt a sok adományt, amit a támogatóktól, a nézőktől és a csapatoktól kapott az alapítvány. A főszervező után Bolla Péter kabinetfőnök mondott köszöntőt. Beszédében elsősorban arról szólt, hogy az a három cél, amiért létrejött ez a gála, külön-külön is nagy figyelmet érdemel, de így, hogy Fehér Miklós emlékét is ápolják, újszülötteket is támogatnak és ráadásul kiváló focistákat láthat újra a közönség, még komolyabb elismerés jár a szervezőknek.

A 3. helyért: Győri ETO FC – MTK 4-2

Hatalmas meccset hozott a bronzcsata, ahol az ETO nemcsak remekül támadott, de hősiesen védekezett is, amikor már a kapus verve volt, akkor a védők mentettek a gólvonalról. Korsós Attila lövésével majd egy öngóllal hamar elhúzott az ETO, s amikor Ördög József is betalált, sokan azt hihették, hogy eldőlt a meccs, de nem így történt. Az MTK sorra alakította ki helyzeteit, de Bíró Béla és Hermann Zoltán is csodálatosan védett. Az ellenakciók főként 12-15 méterről leadott bombákkal végződtek, de ezek, ha csak centikkel is, de rendre célt tévesztettek. Két perccel a vége előtt egy gólra feljött az MTK, de a gólkirályi cím várományosa, Vayer Gábor lecsapott egy lecsorgó labdára, így az ETO szerezte meg a harmadik helyet a tornán.

Döntő: Lázár Lovaspark Team – Újpest 2-1

Rendkívül pikáns csatát hozott ez a párosítás, ugyanis az újpestiek ellen játszott Mészöly Géza, Szanyó Károly és Juhár Tamás is! Hamar kétgólos előnyre tett szert a Lázár Lovaspark Team, de az Újpest nem adta fel, és nagy nyomás alatt tartotta ellenfele kapuját. Öt perccel a vége előtt sikerült szépíteniük a fővárosiaknak, és ezután még nagyobb elánnal támadtak. Egy remek lefordulás után Kovács Zoltán már csak a kapussal állt szemben, de nagyon közel voltak egymáshoz, így nem tudta ellőni mellette a labdát. Miután a továbbiakban sem esett már gól, a tornát a Lázár Lovaspark csapata nyerte meg!

Különdíjak

A torna legjobb kapusa: Hermann Zoltán (Győri ETO FC)

A torna legjobb mezőnyjátékosa: Mészöly Géza (Lázár Lovaspark Team)

A torna gólkirálya: Illés Béla (MTK) 6 gól

A végeredmény

1. Lázár Lovaspark Team (Rézsó Péter, Nyúl László, Fazekas Gyula, Kénoszt Ferenc, Ughy Márk, Weisz Tamás, Balogh István, Mészöly Géza, Szanyó Károly, Gyimesi Jenő, Seregi György, Juhár Tamás)

2. Újpest

3. Győri ETO FC

4. MTK

5. Dunaszerdahely, Ferencvárosi Sasok

7. Sport TV, MÁVDAC

A csoportmeccsek beszámolóit és az összes csapat játékoskeretét ide kattintva olvashatják!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik